Βαρσοβία: Αξιοθέατα που λατρέψαμε!

(1 βαθμολογίες, μέσος όρος: 2,00 από 5)
Loading...

Η Πολωνία είναι ελκυστική για την ιδιαίτερη κουλτούρα των ανθρώπων, που δεν έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη δική μας και γενικότερα της Μεσογείου. Ακριβώς αυτή η ιδιαιτερότητα ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στη Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Μία όχι και τόσο γνωστή πόλη, η οποία όμως ανέρχεται σταδιακά και κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων τουριστών που την επιλέγουν για τις διακοπές τους. Στη Βαρσοβία είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε καταπράσινα πάρκα, να κάνουμε τη βόλτα μας στα όμορφα δρομάκια της, ανάμεσα στα γραφικά πολύχρωμα κτίρια στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης και να επισκεφθούμε μουσεία και γκαλερί τέχνης, που μας δημιούργησαν τις καλύτερες εμπειρίες! Ήταν πολλά τα ενδιαφέροντα σημεία που επισκεφθήκαμε, αλλά για να μη μακρηγορούμε, θα αναφέρουμε μόνο όσα ξεχώρισαν από το πλήθος.

Łazienki Królewskie

Χρώματα, αγάλματα και γλυπτά έκαναν έντονη την παρουσία τους σε κάθε γωνιά του πάρκου! Όπου και αν γυρίζαμε το κεφάλι μας, χρειαζόταν δυο-τρία λεπτά για να προλάβουμε να επεξεργαστούμε τις λεπτομέρειες που βλέπαμε σε κάθε εικόνα. Τα παγώνια στο πάρκο κλέβουν την παράσταση και τραβάνε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων!

Pole Mokotowskie

Στο Pole Mokotowskie απολαύσαμε τον περίπατό μας σε ένα καταπράσινο τοπίο, και αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να καθίσουμε μπροστά στην τεχνητή λίμνη για μερικές στιγμές χαλάρωσης, μιας και ο καιρός ήταν υπέροχος. Πολλοί ντόπιοι το επισκέπτονται καθημερινά για τη βόλτα ή την άσκησή τους.

Plac Zamkowy

Στην πλατεία Plac Zamkowy σταθήκαμε μερικά λεπτά στο κέντρο και παρατηρήσαμε τα κτίρια με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική τους. Στη συνέχεια καθίσαμε στις καφετέριες που υπάρχουν εκεί να απολαύσουμε έναν καφέ και να κάνουμε το διάλειμμά μας.

National Philharmonic

Κατά την επίσκεψή μας στη Βαρσοβία είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε μια πρόβα που τελούσαν στο National Philharmonic. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό κτίριο, με μικρή αίθουσα, η οποία όμως μας έδωσε την αίσθηση ότι ερχόμασταν πιο κοντά στους μουσικούς. Ήμασταν λίγοι μέσα, κι έτσι ήταν σαν να παίζουν αποκλειστικά για εμάς!

Zachęta

Στην γκαλερί Zachęta είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε εντυπωσιακά γλυπτά και μοναδικά έργα σύγχρονης τέχνης. Όλα τους ήταν μοναδικά, και το καθένα είχε και από μια ιστορία να μας αφηγηθεί!