Βαρσοβία: Oι 50 αποχρώσεις του Κόκκινου.


Loading...

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΟΙ 50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Για να καταλάβει κανείς πραγματικά τη Βαρσοβία πρέπει να μάθει πρώτα το παρελθόν της. Ειδικά τη κομμουνιστική περίοδο μετά το πόλεμο. Για αυτό μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις που μπορείς να κάνεις στη πρωτεύουσα της Πολωνίας είναι μία κομμουνιστική ξενάγηση με ένα αυθεντικό πολωνικό σοσιαλιστικό βανάκι. Το Nysa 522 σαν αυθεντική μηχανή του χρόνου θα σε μεταφέρει στη κομμουνιστική περίοδο της Βαρσοβίας. Ετοιμάσου για ένα ταξίδι στο χρόνο.

Τι να περιμένεις.

Μια εναλλακτική ξενάγηση-περιπέτεια στο σοσιαλιστικό παρελθόν της Βαρσοβίας. Θα συμμετέχεις σε μία διαδρομή με ένα αυθεντικό πολωνικό αμάξι που έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία και διασχίζοντας τη πόλη θα μάθεις διάφορα σημαντικά ιστορικά γεγονότα και θα δεις τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που έφερε ο σοσιαλισμός. Παλάτια, πλατείες και αγάλματα θα περάσουν μπροστά από τα μάτια σου και οι ξεναγοί δε θα σε αφήσουν λεπτό να βαρεθείς.


Ένα τουρ γεμάτο εκπλήξεις.

  • Πρώτη στάση θα κάνεις στη Plac Konstytucji, τη Πλατεία Συντάγματος, τη πρώτη πλατεία που χτίστηκε ειδικά για την εργατική τάξη. Εδώ ο άνεμος της προπαγάνδας φυσούσε δυνατά για αυτό δώσε σημασία. Στη συνέχεια θα επισκεφτείς το Υπουργείο Γεωργίας όπου θα μάθεις για τα ουτοπικά σχέδια μετά το πόλεμο για ανακατασκευή της πόλης. Φυσικά δε γίνεται να λείπει από τη λίστα σου και το Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης. Αυτό το δώρο φιλίας από το ‘’θείο’’ Λένιν είναι μέχρι σήμερα το πιο ψηλό κτήριο της χώρας και στεγάζει μουσεία, θέατρα, σινεμά και ένα πελώριο congress hall. Έπειτα θα διασχίσεις το δρόμο Próżna και τη συνοικία Muranów που έχουν να σου πουν τη δική τους ιστορία. Οι ξεναγοί θα σου τα διηγηθούν όλα και ακόμα περισσότερα, για το πώς ήταν η καθημερινότητα στη Βαρσοβία.
  • Στο δεύτερο μέρος της ξενάγησης θα έχεις τη τύχη να επισκεφτείς το εσωτερικό ενός τυπικού σοσιαλιστικού σπιτιού και να πάρεις μια γεύση από το διάλειμμα του προλεταριάτου. Ένα σφηνάκι βότκα και μια φέτα ψωμί με λαρδί και πίκλες. Για επιδόρπιο θα πάρεις μαθήματα προπαγάνδας από ταινίες και εικόνες που προβάλλονταν μετά το 1950. Στην άλλη πλευρά του ποταμού θα γνωρίσεις τη προπολεμική συνοικία Praga. Εδώ θα συναντήσεις πιο εναλλακτικές σκηνές όπως ένα παζάρι που μπορούσες να αγοράσεις σχεδόν τα πάντα, το ξεχασμένο Εβραϊκό Κοιμητήριο, το παλιό Εργοστάσιο Βότκας και μια γνωστή μπάντα της γειτονιάς θα σε διασκεδάσει με τα τραγούδια της.
  • Τελευταία στάση είναι το Milk Bar. Εδώ θα χαλαρώσεις και να δοκιμάσεις παραδοσιακή πολωνική κουζίνα σε αυτό το αυθεντικό σοσιαλιστικό μπαρ.
Μια ξενάγηση διαφορετική από όλες τις άλλες που κανένας λάτρης της ιστορίας δε πρέπει να χάσει!