Βαρσοβία: Τα 5 σημεία που αξίζει να επισκεφθείτε!


Loading...

Η πρωτεύουσα της Πολωνίας, αν και είναι σχετικά νέα σαν πόλη, προσφέρει στους επισκέπτες ένα ιδανικό μείγμα εμπειριών. Η πλούσια ιστορία αλλά και η ανάγκη να ανοικοδομηθεί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν δημιουργήσει μαγευτικές εικόνες. Παρακάτω θα μπορέσουμε να δούμε μερικά από τα καλύτερα σημεία της πόλης που επιλέγει και το μεγαλύτερο πλήθος τουριστών.  

Η Παλιά πόλη

Η Παλιά πόλη της Βαρσοβίας, βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βιστούλα και είναι γεμάτη από ζωή. Καφετέριες, εστιατόρια και οι περαστικοί, δημιουργούν ένα εξαιρετικά όμορφο περιβάλλον στη περιοχή. Εκεί βρίσκεται και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιωάννη, ο οποίος, αποτελεί και ένα από τα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης. Ο Βασιλικός δρόμος ξεκινώντας από το παλάτι του Wilanow παρουσιάζει μερικά από τα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης. Περνώντας από εκεί ξεχωρίζουν η εκκλησία της Αγίας Άννας, το Προεδρικό Ανάκτορο και το Παλάτι Kazimierz.

Η νέα πόλη

Η νεότερο κομμάτι της Βαρσοβίας φιλοξενεί ακόμη εντυπωσιακά αξιοθέατα.  Ένα από αυτά που ξεχωρίζουν είναι ο ναός του St Kazimierz με τον εντυπωσιακό τρούλο.  Επιπλέον, για όσους επιθυμούν μια ευχάριστη βόλτα κοντά στη φύση, το πάρκο Lazienki αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή.   Γενικότερα, όποια από της περιοχές της Βαρσοβίας και να επιλέξουν οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάτι ξεχωριστό. Συνεπώς, ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, προτείνεται ανεπιφύλακτα.