Βαρσοβία: Τα πιο διάσημα σημεία της πόλης!


Loading...

Βαρσοβία! Πρόκειται για την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας! Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη. Μεγάλος αριθμός τουριστών καταφθάνει καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. Η πόλη είναι κατάλληλη και για τους καλοκαιρινούς αλλά και για τους χειμερινούς μήνες! Είναι μία πραγματικά ηρωική  τοποθεσία. Πριν 70 χρόνια δεν υπήρχε καν στο χάρτη, ύστερα από μαζική εκτέλεση των κατοίκων της. Η θλιβερή ιστορία της, συνεχίστηκε με τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς που υπέστη. Οι κάτοικοι της όμως, την ξανάχτισαν με επιμονή και φροντίδα από την αρχή! Και για αυτόν το λόγο σήμερα, είναι μία πόλη που δικαίως έχει ενταχθεί στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco! Ας γνωρίσουμε μερικές από τις πιο διάσημες τοποθεσίες στην πόλη, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε στο επόμενο ταξίδι μας στη Βαρσοβία!!

Η Παλιά Πόλη

Πρόκειται για την παραμυθένια περιοχή της Βαρσοβίας. Σε όλη την έκταση της Παλιάς Πόλης υπάρχουν πολύχρωμα μεσαιωνικά κτήρια, τα οποία χτίστηκαν όλα από τους ίδιους τους κατοίκους, έπειτα από τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς των ναζί. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε το λεγόμενο "γήινο" κάστρο, ένα κτήριο στις όχθες του ποταμού, που αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο συνάντησης για τους κατοίκους. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τους καθεδρικούς ναούς, τα μουσεία της περιοχής, τα γραφικά μαγαζάκια, καθώς και να απολαύσετε τους πλανόδιους μουσικούς, ακροβάτες και ζωγράφους της πλατείας.

Srodmiescie

Το Srodmiescie είναι το πιο σύγχρονο και μοντέρνο κομμάτι της πόλης! Είναι η πιο πολυσύχναστη τοποθεσία στην Βαρσοβία και βρίσκεται γύρω από τον σταθμό του μετρό "Centrum". Εκεί εκτός του ότι μπορείτε να θαυμάσετε τους πελώριους ουρανοξύστες, μπορείτε επίσης και να επισκεφθείτε τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ, που θεωρούνται τα καλύτερα για την περιοχή. Επιπλέον στο χώρο του Srodmiescie μπορείτε να γνωρίσετε την κεντρική, πολύ γνωστή πλατεία Zbawiciela και να επισκεφθείτε το Παλάτι των Τεχνών και των Επιστημών!

Η Νέα Πόλη

Η Νέα Πόλη δεν είναι κάποια σύγχρονη ή μοντέρνα περιοχή, όπως θα πιστεύαμε από την ονομασία της. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία από τις παλαιότερες τοποθεσίες στην πόλη. Τα στενά της Παλιάς Πόλης οδηγούν στις πύλες του Barbican, του γραφικού οχυρού των τειχών που τη διαχωρίζουν από τη Νέα Πόλη. Επομένως, η Νέα με την Παλιά Πόλη βρίσκονται δίπλα-δίπλα, και θα ήταν μία εφικτή λύση η επίσκεψη στις δύο αυτές περιοχές την ίδια ημέρα στο ταξίδι μας. Εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά μικρά, τοπικά μαγαζάκια και τα γνωστά εστιατόρια με κούνιες!!

Το Πάρκο Lazienki

Το Πάρκο Lazienki είναι ένα από τα γνωστότερα πάρκα στη χώρα. Βρίσκεται μεταξύ του κέντρου της πόλης και του γνωστού Wilanow, περίπου 20 λεπτά περπάτημα από το κέντρο της πόλης! Είναι ένα πελώριο πάρκο με συνολική έκταση να ξεπερνάει τα 760 στρέμματα και χρονολογείται κάπου στα μέσα του 17ου αιώνα.  Στο χώρο του πάρκου μπορείτε να βρείτε θεματικούς κήπους, λίμνες, μνημεία και το διάσημο Παλάτι του Wilanow! H τοποθεσία είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες, καθώς διεξάγονται πολλές δραστηριότητες και event για παιδιά! Σε όλη την έκταση της, μπορείτε επίσης να θαυμάσετε από κοντά τα παγόνια, τους κύκνους και τους σκίουρους που βρίσκονται στο πάρκο!

Ο Βασιλικός Δρόμος

Ο Βασιλικός Δρόμος είναι το κομβικό σημείο που ενώνει το Wilanow και το σύγχρονο κέντρο με την Παλιά Πόλη. Κατά μήκος του, θα βρείτε σημαντικά κτήρια της πόλης, ναούς, τα γνωστά παγκάκια που παίζουν Σοπέν, καθώς και υπαίθριες εκθέσεις με έργα καλλιτεχνών! Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την περιοχή και οι γραφικές καφετέριες με θέα στις όχθες του Βιστούλα!