Βενετία: Έχω και γόνδολα πάμε μια βόλτα;


Loading...

Με σιγουριά αποτελεί, έναν από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς στην Ευρώπη. Δεν θα μπορούσαμε να αναφερόμαστε, φυσικά, σε άλλη πόλη από τη Βενετία. Χτισμένη σε μία λιμνοθάλασσα, η ιταλική πόλη προσφέρει το κάτι ξεχωριστό. Αντί για δρόμους έχει κανάλια και αντί για συνηθισμένα μεταφορικά μέσα, έχει τις γόνδολες.  Είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να το συναντήσει εύκολα κάποιος αλλού στον κόσμο.

Η βόλτα με τη Γόνδολα

Όπως και σε κάθε προορισμό, έτσι και στη Βενετία, υπάρχει το αξιοθέατο ή δραστηριότητα που θα πρέπει να τη γνωρίσουν όλοι οι επισκέπτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η βόλτα με την γόνδολα, σε ένα από τα πολλά κανάλια της πόλης. Το σκηνικό είναι παραμυθένιο, καθώς οι γονδολιέριδες φορούν το παραδοσιακό ριγέ μπλουζάκι και πολλές φορές παίζουν τον ρόλο του ξεναγού, υποδεικνύοντας μερικά από τα ομορφότερα αξιοθέατα της πόλης.

Τα αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε και με τα πόδια.

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μάρκου που έχει ανεγερθεί από 1100 μ.Χ. Κατά το πέρασμα των αιώνων, ο Ναός έχει υποστεί αλλάγες στην αρχιτεκτονική του, κάτι που όμως τον κάνει ακόμη πιο επιβλητικό στη σημερινή εποχή. Μία βόλτα στους δρόμους και το χερσαίο κομμάτι της πόλης, θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν πολλά από τα Μεσαιωνικά παλάτια αλλά και την εμπορική πλευρά της Βενετίας.