Βερολίνο: Η πιο cool πρωτεύουσα της Ευρώπης!


Loading...

Το Βερολίνο μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας από τους mainstream ευρωπαϊκούς προορισμούς. Εύκολα όμως δείχνει στους επισκέπτες του ότι διαθέτει πολλές και ξεχωριστές πλευρές. Αποτελεί προορισμό για ανθρώπους κάθε ηλικίας, φιλοσοφίας αλλά και οικονομικού υποβάθρου. Οι διαφοροποιήσεις στις 2 πλευρές της πόλης είναι ακόμη εμφανής και ας έχουν περάσει δεκαετίες από το τέλος του πολέμου.

Ανατολικοί και Δυτικοί κόσμοι

Η συνύπαρξη των 2 κόσμων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η ανάπτυξη έχει τους ίδιους ρυθμούς και από τις 2 πλευρές, ενώ πολλά από τα σημάδια του παρελθόντος είναι ακόμη εμφανή. Καινούρια κτήρια και ουρανοξύστες βρίσκονται δίπλα από αναπαλαιωμένα  κτήρια και επιβλητικά σπίτια. Μετά την πτώση του Τείχους η πόλη του Βερολίνου έχει αποκτήσει εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς ζωής. Η κατασκευή των κτηρίων είναι ένα από τα στοιχεία που θα μαγνητίσει τα βλέμματα των επισκεπτών καθώς η Γερμανική ακρίβεια ξεχωρίζει.

Being cool!

Πολλά σημεία της πόλης είναι χρωματισμένα με γκραφίτι, ενώ πολλοί από τους δρόμους είναι γεμάτοι με street artists που αλλάζουν εντελώς το πρόσωπο της πόλης. Οι φίλοι του κινηματογράφου, του θεάτρου και των τεχνών έχουν πολλά πράγματα να κάνουν και μέρη να επισκεφθούν στην πόλη. Ενώ για τους λάτρεις της διασκέδασης υπάρχουν μπυραρίες και νυχτερινά μαγαζιά σε όλη την πόλη. Αξίζει να σημειωθεί, πως το Βερολίνο μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό προορισμό σχεδόν για κάθε επισκέπτη λόγω της ποικιλομορφίας του.