Βουδαπέστη: Πήγα και στη Βούδα και στη Πέστη!


Loading...

Για όσους δεν το γνωρίζατε, η Βουδαπέστη χωρίζεται σε δύο τμήματα: τη Βούδα και την Πέστη. Είναι, επίσης, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης που συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο, χάρη στο γραφικό της τοπίο και τις πολλές δραστηριότητες που παρέχει. Η καθεμία έχει τις δικές της γοητείες και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να την επισκεφθείτε. Εμείς βρεθήκαμε στο διαμάντι του Δούναβη, τη Βουδαπέστη, και περιηγηθήκαμε και στις δύο πλευρές της. Οι εικόνες και τα μέρη που είδαμε ήταν φανταστικά, όπως ήταν εντυπωσιακά και τα καταπράσινα πάρκα δίπλα στις όχθες του ποταμού και οι γέφυρες από τις οποίες περνούσαμε από τη μία πλευρά της πόλης στην άλλη.

Ξεκινώντας με την ιστορική Βούδα...

Η Βούδα βρίσκεται στην ιστορική πλευρά της πόλης και προσελκύει κυρίως τους επισκέπτες που επιθυμούν να περιηγηθούν στα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος. Επειδή η Βουδαπέστη δεν είναι μόνο για νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, θελήσαμε να μάθουμε καλύτερα την ιστορία της, γι’ αυτό και πήγαμε στη Βούδα τις πρώτες μέρες που ήμασταν εκεί. Οι αποστάσεις είναι μικρές, και έτσι πηγαίναμε από το ένα σημείο στο άλλο με τα πόδια. Το εντυπωσιακό Κάστρο της Βούδας με το μεσαιωνικό, μπαρόκ αρχιτεκτονικό του στυλ, κοσμεί την πόλη από τον 13ο αιώνα! Επιπλέον, ο Ναός Ματθαίου, το Σπίτι του Τρόμου και ο Λόφος Γκέλερτ, μας πρόσφεραν εκπληκτικές εικόνες και εμπειρίες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας!

...και συνεχίζοντας στην Πέστη!

Η Πέστη είναι η άλλη πλευρά της πόλης… Η πλερυά με τις ζωηρές βραδιές, τα bars και clubs, τις πλατείες, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια. Το ξενοδοχείο που είχαμε επιλέξει ήταν μπροστά στις όχθες του Δούναβη, και ξυπνώντας το πρωί είχαμε θέα τα βασιλικά παλάτια από την απέναντι πλευρά! Οι αποστάσεις είναι και πάλι μικρές, επομένως μπορούσαμε να περπατήσουμε από το ένα σημείο στο άλλο. Ωστόσο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς φαινόντουσαν πολύ ελκυστικά, και έτσι είπαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε μια εμπειρία και από αυτά. Στην Πέστη δοκιμάσαμε τα καλύτερα πιάτα της ουγγρικής κουζίνας, και διασκεδάσαμε στα πιο δημοφιλή clubs της περιοχής. Ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα φιλικός και η εξυπηρέτηση στα μαγαζιά εξίσου καλή. Αξίζει κι εσύ να επισκεφτείς τη Βούδα...Πέστη!