Βουδαπέστη: Tips από την δική μας εμπειρία!


Loading...

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Μόλις το 1873 έγινε ενιαία πόλη με τη συγχώνευση της Βούδα και της Πέστη. Μια πόλη μαγευτική που συνδυάζει με απόλυτη αρμονία το παλιό και το καινούριο. Μια πόλη που δικαίως έχει κερδίσει τους τίτλους «Παρίσι της Ανατολής» και «Διαμάντι του Δούναβη». Με πελώριες γέφυρες να κατακλύζουν όλη την πόλη ενώνοντας την πλευρά της Buda με την πλευρά της Pest αδιαμφισβήτητα θυμίζει παραμύθι βγαλμένο από άλλη εποχή. Η αλήθεια είναι ότι μας κατέπληξε, δεν περιμέναμε να είναι τόσο όμορφη! Φροντίστε κι εσείς να έχετε μαζί σας πάντα το κινητό σας ή την φωτογραφική σας μηχανή, καθώς να είστε σίγουροι πως θα θέλετε να αποθανατίσετε κάθε γωνιά της πόλης. Τα αξιοθέατα πολλά και αυτά που προσφέρονται εκεί ακόμη περισσότερα, εγώ όμως θα σας αναφέρω τις δικές μου συμβουλές, αυτά που εγώ έκανα και θα ξανάκανα εάν πήγαινα πάλι. Ή μάλλον αυτά που θα κάνω όταν θα ξαναπάω!

Γέφυρα των Αλυσίδων (Chain Bridge)

Η Βουδαπέστη μας γοήτευσε από την πρώτη στιγμή. Η πλευρά της Βούδα και της Πέστη χωρίζονται από τον ποταμό Δούναβη και ενώνονται με τις εντυπωσιακές γέφυρες. Η γνωστότερη, ομορφότερη και παλαιότερη είναι η Γέφυρα των Αλυσίδων (Chain Bridge). Έχει μήκος 375 μέτρα και η όψη της είναι ακόμη εντυπωσιακότερη τη νύχτα που ανάβουν τα φώτα της πόλης. Εμείς περάσαμε με τα πόδια από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη, πάνω από τη συγκεκριμένη γέφυρα για να τη δούμε από κοντά και να φωτογραφηθούμε εκεί. Μη διστάσετε να το κάνετε κι εσείς.

Ιαματικά Λουτρά

Τα ιαματικά λουτρά βρίσκονται παντού στην πόλη της Βουδαπέστης. Τα γνωστότερα και αυτά που εμείς επισκεφτήκαμε είναι τα λουτρά Σέτσενι (Szechenyi). Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα spa της Ευρώπης. Με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες που λειτουργούν όλο το χρόνο μας προσέφεραν μια αξέχαστη εμπειρία χαλάρωσης και ηρεμίας. Εκτός από τις γεωθερμικές πισίνες προσφέρονται υπηρεσίες μασάζ, χαμάμ, σάουνα.

New York Café

Δεν νοείται ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας χωρίς μια στάση στο καφέ New York.  Ένα από τα παλιότερα και διασημότερα καφέ της πόλης με αριστοκρατική διακόσμηση που θυμίζει παλάτι. Σταθήκαμε εκεί για να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τον περίπατό μας. Αν και είναι αρκετά ακριβό μια επίσκεψη αξίζει καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερο και επιβλητικό χώρο με ευγενέστατο προσωπικό. Βεβαίως, όπως θα περιμένατε, το συγκεκριμένο καφέ είναι αρκετά τουριστικό καθώς είμαστε πολλοί που αναζητούμε τα καλύτερα στις εξορμήσεις μας.

Langos- Street food

Επειδή πάντα θέλουμε να γνωρίζουμε καλά την κουλτούρα της χώρας την οποία επισκεπτόμαστε δεν είχαμε άλλη επιλογή από το δοκιμάζαμε το ουγγρικό street food. Το langos είναι μια τραγανή ζύμη σε στρογγυλό σχήμα στην οποία προστίθεται από πάνω οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Μπορεί να γίνει είτε αλμυρή είτε γλυκιά. Εμείς δοκιμάσαμε αλμυρό langos και εκπλαγήκαμε με την γεύση του. Οι Ούγγροι τα λατρεύουν και σε κάθε μικρό τους διάλειμμα τρέχουν να τα γευτούν δικαίως από ότι καταλάβαμε από τη δοκιμή μας. To μικρό, φθηνό μαγαζάκι που ανακαλύψαμε με langos κι τρέχαμε εκεί σχεδόν κάθε μας μέρα είναι Retro Bufe.

Κρουαζιέρα στο Δούναβη

Φυσικά, δεν γινόταν να φύγουμε από τη Βουδαπέστη χωρίς να κάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό. Αποτελεί μια από τις must εμπειρίες του συγκεκριμένου ταξιδιού. Μας επέτρεψε να δούμε τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της ιστορικής πόλης χωρίς περπάτημα και επιπλέον κούραση. Εμείς απολαύσαμε μια νυχτερινή βόλτα στο Δούναβη σε ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό, κάτι που συμβουλεύω να κάνετε και εσείς ακόμη κι αν δεν ταξιδεύετε με συντροφιά. Δειπνήσαμε εκεί και προς έκπληξή μας οι τιμές ήταν αρκετά προσιτές. Εμπειρίες αξέχαστες που όμως δεν πιστεύαμε πως η Ουγγρική πρωτεύουσα μπορούσε να μας προσφέρει τόσο απλόχερα.