Βουκουρέστι: 5 Προτάσεις διασκέδασης!


Loading...

Το Βουκουρέστι, είναι μια πόλη που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών. Δε θεωρείται άδικα από πολλούς ως το Παρίσι των Βαλκανίων διότι συνδυάζει ποιότητα και ποικιλία στις επιλογές που έχετε να κάνετε για να διασκεδάσετε. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε 5 προτάσεις που έχουμε να σας κάνουμε σε περίπτωση που βρεθείτε στο Βουκουρέστι.

Φαγητό

Θα ξεκινήσουμε με το βασικότερο τρόπο διασκέδασης σε ένα ταξίδι μας, το φαγητό. Το φαγητό μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε παραδοσιακές γεύσεις και να τις συγκρίνουμε με την δική μας κουζίνα καθώς και να εξερευνήσουμε μικρά τοπικά μαγαζιά και εστιατόρια. Μερικές από τις πιο γνωστές γεύσεις της Ρουμανίας είναι η ciorba de perisoare (σούπα με κεφτέδες), τα tocanita (κρέας με κρεμμύδια στην κατσαρόλα), το ghiveci (λαδερό με 20 λαχανικά) και τα mititei ( μικρά λουκάνικα).

Αξιοθέατα

Ένας ακόμα βασικός τρόπος διασκέδασης και εξερεύνησης ενός νέου τόπου είναι να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα. Το Βουκουρέστι διαθέτει πολλά αξιοθέατα και οργανώνονται πολλές περιηγήσεις και ξεναγήσεις. Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε την Εκκλησιά της Σταυρουπόλεως που είναι ελληνική, το Μουσείο του Χωριού που θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, το εθνικό μουσείο εθνικής ιστορίας του Grigore Antipa, το κτίριο της Βουλής, το πάρκο Herastrau καθώς και την ίδια την παλαιά πόλη. Κάθε μια τοποθεσία θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Καφές

Εννοείται πως ο καφές δεν θα μπορούσε να λείπει από μια επίσκεψη σας στην όμορφη Βαλκανική πόλη. Mία καλή πρόταση αποτελεί το Hard Rock Café στο πάρκο Herastrau στο Βουκουρέστι , το οποίο ανήκει στην αλυσίδα των Hard Rock Café και μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας και να αγοράσετε συλλεκτικά αντικείμενα. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Καφέ Κάπσα , που είναι το πιο ιστορικό και διάσημο καφέ- ζαχαροπλαστείο του Βουκουρεστίου, και βρίσκεται στην κεντρικότερη οδική αρτηρία της πόλης.

Ψώνια

Τα ψώνια στο Βουκουρέστι είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Τα ψώνια αποτελούν μια από τις βασικές ιεροτελεστίες σε μια επίσκεψη σε μια ξένη χώρα για να μπορέσετε να ψωνίσετε για εσάς τους ίδιους όπως και για να βρείτε δώρα. Υπάρχουν πολλά μεγάλα εμπορικά κέντρα όπου θα μπορέσετε να βρείτε πολλά καταστήματα, από τα μεγαλύτερα είναι το AFI Palace Cotroceni, το Baneasa Shopping City και το Sun Plaza Shopping Center. Μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές είναι η Αμζέι Μάρκετ (Amzei Market) που είναι ανοιχτή καθημερινά και βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο δίπλα στην κεντρική Καλέα Βικτορέι (Calea Victoriei). Η παραπάνω λίστα σας δίνει μια ιδέα με το τι μπορείτε να ασχοληθείτε σε μια επίσκεψη σας στη μαγευτική πόλη του Βουκουρεστίου. Το μόνο που σας μένει είναι να κλείσετε το πιο οικονομικό πακέτο διακοπών και το Βουκουρέστι σας περιμένει να το εξερευνήσετε!

Νυχτερινή Ζωή

Τέλος, δεν γίνεται να ταξιδέψετε στο Βουκουρέστι και να μην απολαύσετε την νυχτερινή της ζωή. Η πιο συναρπαστική νυχτερινή ζωή στο Βουκουρέστι βρίσκεται στο τρίγωνο Piata Universitatii, Piata Romana και Piata Unirii. Έχετε επιλογή να επιλέξετε μέσα σε ένα μαγαζί με κρασί, ένα club, ένα ήσυχο coctail bar ή μια pub. Τα μεγάλα μαγαζιά λειτουργούν συνήθως μόνο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή. Τα ποτά, κοστίζουν περίπου 5€