Βουκουρέστι: Δραστηριότητες στο «Παρίσι των Βαλκανίων»!


Loading...

Το Βουκουρέστι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Βαλκανίων. Στο Βουκουρέστι μπορείτε να κάνετε αρκετές δραστηριότητες που θα γεμίσουν τις διακοπές σας. Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας διαθέτει ένα πολύ όμορφο τοπίο τόσο από άποψης αρχιτεκτονικής όσο και από άποψη φύσης. Πάμε να δούμε τι δραστηριότητες μπορεί να κάνει κανείς στο Βουκουρέστι.

Περιήγηση στην πόλη

Φυσικά όπως σε κάθε προορισμό η περιήγηση στην πόλη είναι απαραίτητη. Μπορείς να δεις από κοντά τα διάσημα αξιοθέατα που διαθέτει το Βουκουρέστι, όπως το Παλάτι του Λαού, η Αψίδα του Θριάμβου αλλά και το Ρωμαϊκό Αθήναιον. Η εξερεύνηση της πόλης μπορεί να γίνει τόσο το περπάτημα, το οποίο ίσως να είναι και λίγο κουραστικό καθώς το Βουκουρέστι είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις των Βαλκανίων, όσο και με την χρήση των ΜΜΜ.

Επίσκεψη στα Καρπάθια Όρη

Μπορεί αυτή η δραστηριότητα να είναι εκτός Βουκουρεστίου αλλά εκδρομής στο Βουκουρέστι χωρίς επίσκεψη στα Καρπάθια Όρη δεν γίνεται. Στην εκδρομή αυτή, μπορείς δεις από κοντά ορισμένα γνωστά αξιοθέατα της χώρας όπως το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Για την είσοδο σου στο Κάστρο θα χρειαστεί απλά εισιτήριο εισόδου. Έπειτα μπορείς να επισκεφθείς και το Μπρασόβ, μία πανέμορφη πόλη της Ρουμανίας. Όλα αυτά μπορείτε να αυθημερόν.

Εναλλακτική περιήγηση στην Πόλη

Μπορείς να χρησιμοποιήσετε τα Segway, ενοικιάζοντας τα, για σένα και την παρέα σου, και να περιηγηθείτε στην πόλη με αυτό. Είναι πολύ ξεκούραστος και γρήγορος τρόπος να γυρίσεις τα αξιοθέατα της πόλης. Φυσικά όταν η βόλτα γίνεται με πολλά άτομα ο καθένας με το δικό του segway τότε η βόλτα αποκτά διαφορετικό νόημα.

περπάτημα στην παλιά πόλη

Το Βουκουρέστι διαθέτει την πολύ όμορφη και γραφική πόλη. Απορίας άξιο βέβαια πως το κομμάτι αυτό διασώθηκε από την κατεδαφιστική μανία του Νικολάε Τσαουσέσκου. Ο ίδιος ο Τσαουσέσκου κατέστρεψε το 80% του ιστορικού κέντρου για να χτίσει το Παλάτι του Λαού. Μπορείς να κάνεις βόλτα ή και να καθίσεις σε κάποια καφετέρια να απολαύσεις τον καφέ σου κατά μήκος του πεζόδρομου.