Βουτιά στο κανάλι του έρωτα.


Loading...

Η διάσημη Κέρκυρα ή αλλιώς Corfu όπως είναι διεθνώς αναγνωρίσιμη, αποτελεί έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό είτε για το Πάσχα αλλά ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κοσμοπολίτικη νήσος του Ιονίου προσφέρει ήλιο και φωτογενείς παραλίες, πλούσιες πράσινες αποχρώσεις της φύσης που συμπληρώνουν τα κρυστάλλινα, διάφανα νερά. Οι περισσότερες από τις παραλίες, όπως είναι αναμενόμενο για ένα κοσμοπολίτικο νησί, είναι πολυσύχναστες χωρίς όμως να λείπουν και οι πιο ήρεμες και ήσυχες ειδικά αυτές που βρίσκονται σε μικρούς κολπίσκους της βορειοανατολικής ακτής. Πρωταγωνιστικό όμως ρόλο κατέχει το διάσημο Canal d’ Amour(Κανάλι του Ερώτα). Κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη παραλία, ένα ζωντανό θέρετρο στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας, γοητεύει κάθε επισκέπτη!

Ρομαντική απόδραση.

Σε απόσταση 32 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού θα βρεις το Σιδάρι που θα σε εντυπωσιάσει, με τη θάλασσα να εισχωρεί στις παραλίες και να δημιουργεί κολπίσκους με ιδιαίτερα σχήματα. Στο αριστερό άκρο της παραλίας του Σιδαρίου, ανάμεσα από τους Περουλάδες, θα βρεις εντυπωσιακούς σχηματισμούς από ψαμμόλιθο που δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα. Ανάμεσα τους μικροί όρμοι και σπηλιές με ζεστά νερά σε καλεί να κολυμπήσεις. Αυτό είναι το ονειρικό Κανάλι του Έρωτα. Κρυμμένες σπηλιές, κανάλια, υπέροχα πεντακάθαρα νερά, εύθραυστα βράχια από άργιλο διαβρωμένα από τον άνεμο και την αλμύρα. Ένα τοπίο ελληνικό απαράμιλλης ομορφιάς.
Η ομορφιά του τοπίου και μόνο σε κάνει να το ερωτευτείς με τη πρώτη ματιά, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της ξεχωριστής ονομασίας. O μύθος λέει ότι η περιοχή πήρε το όνομα της από μια γαλλίδα τουρίστρια που μαζί με τον έρωτα της ζωής της ανακάλυψε την πρώτη μεγάλη σπήλια μέσα στη θάλασσα. Από τότε υπάρχει ο μύθος ότι τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν από τη μία άκρη στην άλλη στο Κανάλι της Αγάπης θα μείνουν για πάντα ερωτευμένα. Είτε πιστεύεις σε ιστορίες είτε όχι, σίγουρα το τοπίο θα σε μαγέψει.

Γιατί το κολύμπι ανοίγει την όρεξη.

Αφού κάνεις τις βουτιές σου από τα βράχια και κολυμπήσεις για να ‘’δέσεις’’ την αγάπη σου, ήρθε και η στιγμή για να τσιμπήσεις κάτι. Είτε επιλέξεις τη ταβέρνα Canal D’Amour, είτε το Aquarius Restaurant θα γευματίσεις με θέα στο πιάτο το όμορφο τοπίο. Ενώ το Kahlua Clifftop Restaurant, σκαρφαλωμένο στο βράχο αποτελεί μια πολυτελής επιλογή εξίσου εξαιρετική.
Κάνει και εσύ βουτιά στην απόλαυση σε ένα εξωπραγματικό τοπίο, στο Κανάλι του Έρωτα!