Βρυξέλλες: Ένα ταξίδι στην καρδιά της Ευρώπης.


Loading...

Τα ταξίδια δίνουν ζωή, παιδιά. Όσο ακόμα μπορείτε ταξιδέψτε. Γνωρίστε τον κόσμο! Συγκεκριμένα, υπάρχει μια πόλη που σίγουρα πρέπει να την γνωρίσετε. Αναφέρομαι στην πόλη των Βρυξελλών. Μια πόλη στην καρδιά της Ευρώπης, που δεν μπορείτε να σε αφήσει ασυγκίνητο. Όπως ήδη γνωρίζετε, είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας αλλά και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια πόλη μοναδική, που σε κάθε βλέμμα μαγνητίζεσαι. Έχει πάρα πολλά να δείτε και να κάνετε. Φτάνοντας στην πόλη αυτή, θαμπώθηκα. Φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι μια πόλη συσχετισμένη με πολιτισμό, κουλτούρα και Ευρώπη! Όσες μέρες και να επιλέξετε για την επίσκεψη σας, να είστε σίγουροι πως δεν θα σας φτάσουν. Αν το ψάξετε θα δείτε πως δεν θα ξέρετε ξέρετε τι να πρωτοεπισκεφτείτε. Πέρα από τα μουσεία, τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία, η πόλη είναι γεμάτη πάρκα. Πάρκα, που αξίζουν να αφιερώσετε ώρες. Καλό είναι, λοιπόν, πριν την επίσκεψη σας στην πόλη των Βρυξελλών, να έχετε ένα πλάνο. Να ξέρετε τι θέλετε να δείτε και σίγουρα στη λίστα με αυτά που πρέπει να επισκεφτείτε να έχετε κάποιες ιδιαίτερες επιλογές. Δεν πρέπει να παραλείψετε να φάτε γλυκά. Πολλά γλυκά! Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως οι σοκολάτες Βελγίου είναι μοναδικές και φημίζονται. Στην συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικές από τις επιλογές που έκανα, που αφιέρωσα χρόνο ο οποίος άξιζε. Ακούστε κάποιον που έχει ήδη ζήσει αυτό που θέλετε να ζήσετε, κάτι παραπάνω θα ξέρει..

Atomium

Είναι το πιο γνωστό αξιοθέατο, θα έλεγα, της πόλης. Το μεγάλο λάθος των επισκεπτών, είναι ότι απλά φτάνουν ως εκεί για να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες, και απλά συνεχίζουν την διαδρομή τους. Τρομερό λάθος! Ποιος ο λόγος να δείτε μόνο το εξωτερικό, αν δεν έχετε θαυμάσει το εσωτερικό ή την θέα που κρύβει; Θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ ώρα στην ουρά για να ανεβείτε στα επίπεδα, αλλά πραγματικά αξίζει την όποια αναμονή ή ταλαιπωρία.

Grand Place

Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την κεντρική πλατεία της πόλης. Είναι εκθαμβωτική και πάντα θα είναι γεμάτη κόσμο. Δεν είναι τυχαίο, που λένε πως είναι η πιο όμορφη πλατεία της Ευρώπης. Αξίζει να αφιερώσετε μερικές ώρες, να πιείτε ένα καφέ ή να φάτε κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πλατεία περιτριγυρίζεται από επιβλητικά κτήρια, τα οποία έχουν επενδυθεί με χρυσό. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα δείτε πουθενά αλλού.

Jardin du Petit Sablon

Αν ψάχνετε ένα μέρος μέσα στην πόλη για να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε ο κήπος Jardin du Petit Sablon είναι το κατάλληλο μέρος. Ένας κήπος, γεμάτος αγάλματα και προσεγμένα λουλούδια στο κέντρο της πόλης. Κάτι απίστευτα μοναδικό. Αξίζει να επισκεφτείτε ωστόσο και την γύρω περιοχή, την οποία όλοι παραμελούν γιατί επικεντρώνονται στον κήπο.