Χιονοδρομικά κέντρα, που επισκέφτηκα στην Ευρώπη!


Loading...

Χειμώνας σημαίνει πολύ κρύο και στιγμές ζεστασιάς. Σημαίνει και διακοπές που σίγουρα κάποιος τις χρειάζεται για να ξεφύγει από την έντονη καθημερινότητα. Σημαίνει όμως και σκι γι' αυτούς που το αγαπάνε. Εμείς το λατρεύουμε γι' αυτό αποφασίσαμε πως θα περάσουμε τον χειμώνα μας σε κάποια από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Και έτσι και κάναμε..... Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την αγαπημένη μας Ελλάδα και στη συνέχεια να πάμε στο εξωτερικό! Το Καιμακτσαλάν λοιπόν ήταν η πρώτη μας στάση... και ακολούθησαν τα υπόλοιπα..

Ski Center - Voras

Το χιονοδρομικό μας βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας! Στο κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου βρίσκεται το κεντρικό καταφύγιο, το πάρκινγκ και οι σχολές σκι με υψόμετρο στα 2050 μέτρα και φτάνει έως 2480 μέτρα. Το εκκλησάκι στην κορυφή προσφέρει την πιο όμορφη θέα και κλέβει την παράσταση. Κάποιοι από την παρέα μας δεν κάνουν σκι όμως μείνανε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς το να απολαύσεις το τσάι ή τον καφέ σου σε κάποιο σαλέ είναι πραγματικά μαγικό! Σε συνδυασμό με όλα αυτά πήγαμε σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες και το φαγητό ήταν υπέροχο!

Bansko

Το καλύτερο χιονοδρομικό της Βουλγαρία ήταν ο επόμενος προορισμός ασυζητητί! Το Μπάνσκο βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πίριν και μάλιστα απόσταση 160 χμ από την Σόφια. Παρέχει καταπληκτικές εγκαταστάσεις για σκι και σνοουμπορντ. Εδώ φυσικά και μείναμε 3 μέρες αλλά και πάλι δε μας έφτασαν. Όσον αφορά στο σκι μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς παρόλο που το χιονοδρομικό ήταν γεμάτο η εξυπηρέτηση μας ήταν άψογη και πολύ γρήγορη. Αποφασίσαμε και πήγαμε και βόλτα με το τελεφερίκ απολαμβάνοντας μια υπέροχη θέα κάτι που σίγουρα άξιζε να το κάνουμε. Αυτό που απολαύσαμε εξίσου με το σκι μας ήταν η διαμονή μας στην πόλη γιατί οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου μας ήταν υπέροχες αλλά και οι παροχές του ειδικά το full body massage ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν μετά από το πολύωρο σκι.

Παμπόροβο

Δεν θα μπορούσαμε να μην πάμε στο Παμπόροβο και να χαθούμε στην απέραντη ομορφιά της φύσης που προσφέρει αυτό το μέρος. Βρίσκεται στην επαρχία Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία και είναι ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία όσον αφορά στις πίστες καθώς είναι και ένα ιδανικό μέρος για οικογένειες. Ο μη υπάρχων συνωστισμός στις πίστες θα άφησε να κάνουμε σχεδόν ότι θέλαμε κατεβαίνοντας τις πίστες και ας μην σχολιάσω καλύτερα για το πόσες φορές πέσαμε! Εννοείται πως δεν έλειψαν και οι βόλτες μας στην πλατεία του χωριού αγοράζοντας ότι αναμνηστικό μπορούσαμε και δοκιμάζοντας σχεδόν όλα τα τοπικά φαγητά.

The Matterhorn

Ο τολμών νικά λένε και για εμάς η επόμενη και τελευταία στάση ήταν η Ελβετία. Όποιος κατάφερε να ανέβει ήταν ''ήρωας'' καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους προσπαθώντας το. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Zermatt. Ακόμα και αν δεν κάνεις σκι λόγω του επιβλητικού αυτού βουνού γιατί φοβάσαι η θέα που θα απολαύσεις από το σαλέ σίγουρα αξίζει για όλο τον κόπο!