Διακοπές με θέα το Δούναβη.


Loading...

Η Βουδαπέστη είναι μία πόλη ή μάλλον δύο πόλεις σε μία, και τα έχει όλα! Αρχικά  η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας έγινε μια ενιαία πόλη μετά τη συγχώνευση της Βούδα και της Πέστη που χωρίζονται από το ποταμό Δούναβη. Σήμερα θα τη παρομοίαζε κανείς με μαγικό λυχνάρι που κρύβει  μπαρόκ, νεοκλασικά και μοντέρνα στοιχεία ώστε να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία. Αν και λένε πως το παρελθόν είναι μια διαφορετική χώρα θα δεις πως στη Βουδαπέστη αυτό δεν ισχύει. Σε κάθε γωνιά ανακαλύπτεις κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και σημάδια που έμειναν ανεξίτηλα με το πέρασμα των χρόνων. Μια πόλη πραγματικά μαγευτική που θα σε συγκλονίσει με την ιστορία της ενώ παράλληλα θα σε συναρπάσει με τη νυχτερινή ζωή της.
HIGHLIGHTS

Royal Palace

Τo Royal Palace γνωστό ως πρώην Βασιλικό Ανάκτορο ή Κάστρο, δεσπόζει επιβλητικά στο λόφο του Κάστρου και αποτελεί το διαμάντι της πόλης. Οι περισσότερες φωτογραφίες που απεικονίζουν τη πόλη άλλωστε το έχουν σαν φόντο και δικαιολογημένα. Το βράδυ ειδικά που φωταγωγείται και αντανακλάται στα νερά του Δούναβη αποτελεί ένα συγκλονιστικό  θέαμα. Είναι χτισμένο σε μπαρόκ αρχιτεκτονική και στεγάζει την Εθνική Ουγγρική Γκαλερί, το Μουσείο του Κάστρου και την Εθνική Széchenyi Βιβλιοθήκη.


Κοινοβούλιο

Εξίσου σημαντικό αξιοθέατο που επιβάλλεται να επισκεφτείς είναι το νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο. Το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία, βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Δούναβη στην Πέστη και μεταξύ άλλων στεγάζει τα κοσμήματα του ουγγρικού στέμματος. Από τα παλαιότερα κτήρια κοινοβουλίων όλης της Ευρώπης θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστο.


Great Synagogue

Η Μεγάλη Συναγωγή στη Βουδαπέστη είναι ένα επιβλητικό κτήριο με μεγάλη ιστορία και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο Εβραϊκό σπίτι λατρείας στο κόσμο. Στη βόρεια πλευρά της Συναγωγής θα αντικρίσεις και το Δέντρο Ζωής εις μνήμην των ζωών που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο.


Βασιλική του Αγίου Στεφάνου

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου, χτισμένος σε νεοκλασικό στυλ έχει ύψος 96 μέτρα και μαζί με το κοινοβούλιο αποτελούν τα ψηλότερα κτήρια της πόλης. Το εσωτερικό του είναι αρκετά σκοτεινό αλλά αξίζει να ανέβεις στη κορυφή του για την απίστευτη θέα που προσφέρει. Ένα ηλιοβασίλεμα εκεί θα σε ανταμείψει.


House of Terror

Το Σπίτι του Τρόμου, στα πρώην γραφεία της μυστικής αστυνομίας, είναι αυτό ακριβώς που υποδεικνύει το όνομα του. Εκθέτει τα εγκλήματα και τις κτηνωδίες του Ουγγρικού φασιστικού  και σταλινικού καθεστώτος. Ένα μέρος για γερά στομάχια που αποκαλύπτει ωμά την πιο άσχημη πλευρά του ανθρώπου.


City Park

Αλλάζοντας κλίμα, το City Park είναι το μεγαλύτερο πάρκο στη Βουδαπέστη και θα έλεγε κανείς πως είναι ένας κήπος θαυμάτων. Κρύβει μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης όπως το ζωολογικό κήπο, τους βοτανικούς κήπους, το εντυπωσιακό Κάστρο Vajdahunyad και τα λουτρά Széchenyi. Τι άλλο να ζητήσει κανείς.


Buda Baths

Η Βουδαπέστη θεωρείται η πόλη των σπα λόγω των αμέτρητων θερμών πηγών που μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να ηρεμήσει. Κάνε λοιπόν βουτιά στα  Gellért Baths με τις ρωμαϊκές κολόνες, στα πελώρια Széchenyi Baths όπου νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε παλάτι, ή ταξίδεψε πίσω στο χρόνο στα Király Baths του 16ου αιώνα. Και εάν το ζητάει η καρδούλα σου ζήσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στα νυχτερινά bath parties που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια.


Ruin Pubs

Και αφού μιλάμε για διασκέδαση όποιον ρωτήσεις στη πόλη θα σου μιλήσει για τα ruin pubs. To Szimpla Kert είναι το πρώτο και πιο αυθεντικό από αυτά που πρέπει να επισκεφτείς και να απολαύσεις τη μπίρα σου από δύο ευρώ και μόνο. Αποτελεί αξιοθέατο για τους ταξιδιώτες γεμάτο γκράφιτι, τέχνη και κάθε είδος απρόσμενα αντικείμενα. Άραξε σε ένα Trabant αμάξι, παρακολούθησε ένα έργο στην υπαίθρια αυλή ή απόλαυσε τη μουσική του δρόμου.

Οι επιλογές στο θαυμαστό κόσμο της Βουδαπέστης δε σταματάνε ποτέ. Το ίδιο και η διασκέδαση. Μια πόλη που θα σου κλέψει τη καρδιά προτού το καταλάβεις!