Διάσημα σημεία της Μπολόνια


Loading...

Ένα ταξίδι δεν είναι ποτέ μια απλή υπόθεση. Αντιθέτως είναι πάντοτε μια συναρπαστική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν ο προορισμός δεν είναι τόσο συνηθισμένος.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ένας τέτοιος προορισμός είναι η Μπολόνια. Μια όμορφη πόλη της Ιταλίας που όμως δεν είναι το ίδιο τουριστική με κάποιες άλλες.

Αυτό δίνει στην Μπολόνια ένα πλεονέκτημα και στους επισκέπτες της την ευκαιρία να την εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές που κρύβει.

Αν αναρωτιέστε γιατί αξίζει να την επιλέξετε για το επόμενό σας ταξίδι, παρακάτω θα βρείτε 3 πολύ καλούς λόγους!

1ος Λόγος: 1 Πλατεία

Το καλύτερο σημείο για να αρχίσετε την εξερεύνηση της Μπολόνια είναι μάλλον η Piazza Maggiore.

Πρόκειται για την κεντρική πλατεία της πόλης που είναι ταυτόχρονα και μια από της ομορφότερες πλατείες σε ολόκληρη την Ιταλία.

Την πλατεία κοσμεί ένα εντυπωσιακό άγαλμα που απεικονίζει τον Ποσειδώνα και τραβάει τα βλέμματα όσων περνούν από εκεί.

Ανάμεσα στα κτίρια που βρίσκονται στην πλατεία, ένα από εκείνα που ξεχωρίζουν είναι μια εκκλησία αφιερωμένη στον προστάτη της πόλης: η Βασιλική του San Petronio.

Ένα ακόμη σημαντικό κτίριο της Μπολόνια βρίσκεται στην Piazza Maggiore και είναι το Δημαρχείο της πόλης, το Palazzo del Comune.

Το σίγουρο είναι πως στη βόλτα σας σε αυτήν την πλατεία θα χρειαστεί να κάνετε πολλές στάσεις και να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες.


2ος Λόγος: 2 Πύργοι

Κατά τον 12ο αιώνα μ.Χ. η Μπολόνια ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις ολόκληρης της Ευρώπης.

Την ίδια περίοδο, η πόλη ήταν γεμάτη με ψηλού πύργους που αποτελούσαν σύμβολο της δύναμης των πλούσιων οικογενειών που κατοικούσαν εκεί.

Ο πύργος των Asinelli και ο πύργος των Garisenda είναι δύο από τους πύργους αυτούς και είναι οι μόνοι πύργοι που έχουν απομείνει πλέον στην Μπολόνια.

Σήμερα, ο πύργος των Asinelli είναι ο ψηλότερος, όμως δεν ήταν πάντα καθώς αυτοί οι δύο πύργοι έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια.

Παρόλο που οι Asinelli έχτισαν τον πύργο τους πρώτοι, οι Garisenda αποφάσισαν πως πρέπει να χτίσουν έναν ακόμη πιο ψηλό και το έκαναν.

Αυτό οδήγησε τους Asinelli να ψηλώσουν τον πύργο τους και έπειτα τους Garisenda να κάνουν το ίδιο.

Έτσι, μετά από αρκετές αλλαγές και προσθήκες στον κάθε πύργο, οι δύο πύργοι έφτασαν στη σημερινή μορφή τους.

Ο Πύργος των Asinelli είναι ανοιχτός στο κοινό και αξίζει να ανεβείτε στην κορυφή για να απολαύσετε τη θέα που προσφέρει.


3ος Λόγος: UNIBO

UNIBO είναι τα αρχικά του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, ή όπως λέγεται στα ιταλικά: Università di Bologna.

Σίγουρα ένα πανεπιστήμιο δεν αποτελεί αξιοθέατα ούτε είναι κάτι που συνηθίζουμε να επισκεπτόμαστε στα ταξίδια μας.

Μήπως, όμως, όταν πρόκειται για Πανεπιστήμιο που λειτουργεί συνεχόμενα περισσότερο από κάθε άλλο στον κόσμο, τα δεδομένα αλλάζουν λίγο;

Το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια έχει εξίσου σπουδαία ιστορία με πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης και είναι ένας από τους λόγους που η πόλη αποτέλεσε κέντρο πολιτισμού κατά την Αναγέννηση.

Σπουδαίοι άνθρωποι πέρασαν από εκεί μέσα στους τόσους αιώνες λειτουργίας του και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει τα φώτα του σε εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο.

Σίγουρα μια στάση εκεί αξίζει λίγο από το χρόνο σας, ακόμη κι αν πρόκειται για μια σύντομη στάση μόνο για να του ρίξετε μια ματιά απ' έξω.