Δοκιμάζοντας τις τοπικές γεύσεις του Βελιγραδίου!


Loading...

Η πρωτεύουσα της Σερβίας τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Παρουσιάζοντας ένα πολύ ξεχωριστό πρόσωπο στους επισκέπτες του, το Βελιγράδι έχει πετύχει τα μέγιστα. Τα αξιοθέατα της πόλης είναι πραγματικά πολλά και η ποικιλία μοναδική. Φυσικά ξεκινώντας μια περιήγηση στη πόλη μία από τις πρώτες εικόνες που θα αντικρίσει κανείς είναι το Kalemegdan. Το παλιό φρούριο της πόλης και το πάρκο με θέα τον ποταμό Σάβα και Δούναβη, αποτελεί ίσως το πιο όμορφο σημείο της πόλης. Ο δρόμος της Knez Michailova φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών ημερησίως. Εκεί υπάρχουν τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της πόλης, αλλά και εστιατόρια όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τις τοπικές γεύσεις.

Οι αλμυροί πειρασμοί...

To νόστιμο έδεσμα με το όνομα pljeskavica αποτελείται ουσιαστικά από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά με ωραία μυρωδικά. Στην ουσία είναι ένα μπιφτέκι, το οποίο όμως δεν θυμίζει και πολλά από τη γεύση που έχουμε συνηθίσει. Συνοδεύεται κυρίως με ρύζι ή ψητά λαχανικά. Όποιο εστιατόριο και να επιλέξουν οι επισκέπτες του Βελιγραδίου, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ξεχωριστό αυτό πιάτο. Επίσης νόστιμοι μεζέδες είναι οι τοπικοί σαρμάδες, αλλά και το παραδοσιακό γουρουνόπουλο που κάνει γνωστή τη Σέρβικη κουζίνα.

Και οι γλυκιές απολαύσεις

Ίσως το πρώτο φαγητό που θα συναντήσει κάποιος στο Βελιγράδι είναι το Μπουρέκ. Είναι ένα παραδοσιακό παρασκεύασμα από τηγανισμένα φύλλα κρούστας με γέμιση κρέας μανιτάρια και τυρί. Η γλυκιά εναλλακτική έχει γέμιση κεράσι. Street food made in Serbia λοιπόν! Ένα από τα γλυκά που πραγματικά αξίζει κάποιος να δοκιμάσει είναι το Sladoled. Πρόκειται για χειροποίητο παγωτό φτιαγμένο με τα αγαπημένα φρούτα των Σέρβων, δηλαδή βερίκοκο, κυδώνι ή δαμάσκηνο. Όπως και να έχει, το μεράκι και η όρεξη των ανθρώπων φαίνεται ξεκάθαρα στα πιάτα της τοπικής κουζίνας.