Εδιμβούργο: Λόγοι να το επισκεφτείς!


Loading...

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας. Είναι μία πόλη που έχει έντονη την αίσθηση των ριζών της και η Μεσαιωνική αύρα κρατιέται εκεί δυνατά. Εάν σου αρέσει η Μεσαιωνική εποχή, τότε το Εδιμβούργο είναι ένας σίγουρος προορισμός! Χωρισμένο στην παλιά και την καινούρια πόλη, με την καινούρια πόλη να είναι η πιο σύγχρονη και μοντέρνα, ενώ η παλιά να έχει πιο underground μαγαζιά, διάφορες πλακόστρωτες πλατείες και έναν αέρα παλαιότερης εποχής.

Παλιά πόλη

Ένας από τους λόγους που αξίζει να επισκεφτείτε το Εδιμβούργο, είναι η επίσκεψη στην παλιά πόλη του. Μικρά πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφοι κήποι και γραφικά κτίρια. Εκεί θα βρείτε και διάφορα εναλλακτικά μαγαζιά αλλά και πολύ όμορφες καφετέριες και εστιατόρια που θα συμπληρώσουν ευχάριστα την εξερεύνηση σας στην μαγευτική αυτή πλευρά της πόλης.

Κάστρο του Εδιμβούργου

Εάν είστε λάτρεις της Μεσαιωνικής εποχής όπως εγώ, τότε θα λατρέψετε αυτό το κάστρο. Πρόκειται για ένα κάστρο που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Το κάστρο στέκει ψηλά και επιβλητικά πάνω στον λόφο και είναι ευδιάκριτο από σχεδόν όλα τα σημεία της πόλης. Το κάστρο αρχικά είχε κατασκευαστεί για να εξυπηρετήσει ως οχύρωση. Πλέον υπάρχει στην οχύρωση του εκκλησία, αλλά και στεγάζεται το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Σκωτίας, το οποίο διαγράφει τέσσερις αιώνες συμμετοχή της Σκωτίας σε πολέμους.

Cramond

Αν και εσύ έχεις το αίσθημα και την δίψα της εξερεύνησης έντονη, η παραλία Cramond είναι μία παραλία την οποία μπορείς να απολαύσεις είτε με καλές καιρικές συνθήκες, είτε με κακές. Εξέχουσα θέση στην παραλία έχουν οι οχυρώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες κατασκευάστηκαν για αμυντικούς λόγους. Όταν ο καιρός είναι ομιχλώδης, μοιάζουν ακόμα πιο εντυπωσιακές. Ακολούθησε το μονοπάτι, που ξεκινά από την παραλία και θα σε οδηγήσει σε ένα μικρό νησάκι, ενώ μπορείς ακόμα να δεις από κοντά τα ερείπια ενός ρωμαϊκού οικισμού.