Εδιμβούργο: Λόγοι να το επισκεφθείς!


Loading...

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας. Είναι από τους πλέον δημοφιλής προορισμούς, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έρχεται δεύτερο μετά το Λονδίνο σε επισκεψιμότητα τουριστών. Είναι μία ιδιαίτερα γραφική πόλη, που προσφέρεται για χαλαρές βόλτες και περιηγήσεις. Θα συναντήσετε πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, καθώς και μεσαιωνικά κτίρια.

Το Κάστρο του Εδιμβούργου

Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό από τα αξιοθέατα της πόλης. Είναι χτισμένο σε ύψωμα πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και περιβάλλεται από κήπους. Το κάστρο είναι του 11ου αιώνα και σήμερα στεγάζει το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Σκωτίας καθώς επίσης φιλοξενεί τα Κοσμήματα του Στέμματος.

Ο λόφος Calton

Ο λόφος Calton είναι άλλο ένα στοιχείο που συμβάλει στην φυσική ομορφιά του Εδιμβούργου. Βρίσκεται βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης και προσφέρεται για χαλαρές βόλτες. Αξίζει να φτάσετε στην κορυφή του λόφου όπου θα συναντήσετε το μνημείο Nelson. Θα απολαύσετε την πανοραμική θέα, που θα ανταμείψει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Royal Mile

Η οδός Royal Mile είναι ίσως η κεντρικότερη του Εδιμβούργου. Εκτείνεται από το κάστρο έως το κτίριο του Σκωτσέζικου Κοινοβουλίου. Κατά μήκος της Royal Mile θα συναντήσετε πολλά καφέ και εμπορικά καταστήματα. Επίσης θα σας εντυπωσιάσουν διάφορα μεσαιωνικά κτίρια αλλά και ο καθεδρικός ναός του Αιγίου Αιγιδίου που βρίσκεται περίπου στο μέσο της διαδρομής.