Εδιμβούργο: Μία πόλη που κάνει τη διαφορά


Loading...

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας. Χαρακτηρίζεται ως η Αθήνα του Βορρά και πρόκειται μία όμορφη πόλη με μεγάλη ποικιλία κτιρίων. Ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης είναι πλακόστρωτη, ενώ πολλά από τα κτίρια είναι βγαλμένα σαν από μία άλλη εποχή. Το Εδιμβούργο, κάνει τη διαφορά και είναι ιδανικός προορισμός, ειδικά για τους λάτρεις της εξερεύνησης. Βάλτε τα αθλητικά σας και πάμε να γνωρίσουμε το Εδιμβούργο όπως πρέπει.

Old town

Το Εδιμβούργο χωρίζεται στην παλιά και τη νέα πόλη. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά "στυλ" είναι έντονη και φαίνεται.  Η παλιά πόλη είναι πολύ γραφική. Πλακόστρωτη, γεμάτη, γεμάτη στενάκια και στενά περάσματα, διάφορους ναούς, μουσεία και υπέροχα κτίρια του 17ου αιώνα που χαρακτηρίζονται ως οι πρώτοι ουρανοξύστες. Υπάρχουν πολλά μαγαζάκια και διάφορα καφέ που θα σας βοηθήσουν να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

New town

Η νέα πόλη "ξεκίνησε" την στύλωση της περίπου το 1767. Σταδιακά ολοκληρώθηκε το 1850. Στην νέα πόλη θα βρείτε διάφορα καταστήματα και boutique καθώς και πιο κεντρικούς δρόμους και υπέροχες πιο "μοντέρνες" πλατείες. Λειτουργούν διάφορα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα με Σκωτσέζικη υπογραφή. Κάνοντας τη βόλτα σας στη νέα πόλη θα βρείτε πολλά μαγαζιά με αντίκες και άλλα μέρη γεμάτα κόσμο να επισκεφτείτε.

Το Κάστρο του Εδιμβούργου

Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Σκωτίας. Είναι χτισμένο πάνω σε έναν βράχο , ο οποίος το καθιστούσε απόρθητο. Η κατασκευή που βλέπουμε σήμερα δεν ήταν έτσι εξ αρχής. Το πρώτο κομμάτι του ( το st. Margaret's Chappel) χτίστηκε τον 12ο αιώνα, ενώ αργότερα προστέθηκα κι'άλλα κομμάτια. Πλέον εκεί στεγάζεται και το Εθνικό πολεμικό μουσείο. Το Κάστρο είναι ένα θέαμα που κόβει την ανάσα και δεν νοείται επίσκεψη στο Εδιμβούργο χωρίς επίσκεψη στο τεράστιο αυτό Φρούριο.