Εδιμβούργο: Μια σύντομη περιγραφή!


Loading...

Το Εδιμβούργο, η "Αθήνα του Βορρά" όπως την αποκαλούν συχνά οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί και τα 2 μέρη. Η συσχέτιση αυτή γίνεται λόγω των ομοιοτήτων με την ελληνική πρωτεύουσα τόσο στα αρκετά αξιοθέατα όσο και στην έντονη νυχτερινή ζωή. Το Εδιμβούργο αν και είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας, δεν είναι η μεγαλύτερη πόλη αφού υπολείπεται σε πληθυσμό έναντι της Γλασκώβης. Θα σας κάνω μία σύντομη περιγραφή της πόλης. Επιπλέον, στο Εδιμβούργο το πρώτο πράγμα που θα συναντήσετε είναι οι αρκετές ταμπέλες Fàilte gu Alba. Η φράση αυτή σημαίνει καλώς ορίσατε στην σκωτική γαελική γλώσσα.

Παλιά Πόλη και Νέα Πόλη

Η Παλιά Πόλη έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική της , την μεσαιωνική, σε αρκετά κτίρια. Μεγάλα τετράγωνα ανάμεσα στους δρόμους αποτελούν λαϊκές αγορές ή περιφράζουν δημόσια κτίρια, όπως τα Δικαστήρια. Στην Παλιά Πόλη επιπλέον θα βρείτε ορισμένα σημαντικά αξιοθέατα όπως το Βασιλικό Μουσείο της Σκωτίας, και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Αντίθετα η Νέα Πόλη δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα. Η απόφαση αυτή είχε παρθεί ως λύση για την μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετές πλατείες και οδοί οι οποίες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο

Η διασκέδαση στην πόλη

Δεν αναφέρεται άδικα ως πρωτεύουσα των φεστιβάλ. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται στο Εδιμβούργο το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνών του κόσμου, που προσελκύει στην περιοχή πλήθος κόσμου και διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1947. Σήμερα πραγματοποιούνται πάνω από 10 ετήσια φεστιβάλ στην πόλη (Φεστιβάλ Παγκόσμιου Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Τζαζ , κ.α). Το Εδιμβούργο όμως έχει και μια άλλη όψη: αυτή μιας πόλης, γεμάτης παμπ, μπυραρίες και παρακμιακά εστιατόρια. Είναι η πόλη που θα σας μυήσει στα μυστικά του… αλκοόλ.

Αξιοθέατα

Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα είναι το Κάστρο, η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι και το Μουσείο Scotch Whisky Experience. Κάθε εξόρμηση στην πρωτεύουσα της Σκωτίας θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και το πλήθος των αξιοθέατων και των μνημείων, σίγουρα δεν μπορεί να εξερευνηθεί σε 1 εκδρομή ή σε 3 ημέρες.