Ένα ταξίδι στην μαγευτική Μπολόνια.


Loading...

Στη σκέψη ενός ταξιδιού στην Ιταλία, το πρώτο πράγμα που έρχεται συνήθως στο μυαλό είναι η μεγαλοπρεπής Φλωρεντία, η γραφική Βενετία ή η ιστορική Ρώμη. Πολλοί ξεχνούν την Μπολόνια. Μεγάλο λάθος. Είναι μια πόλη γεμάτη θησαυρούς, παλαιούς και σύγχρονους. Αν παραμελήσετε μια επίσκεψη εκεί θα κάνετε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σας. Μια πόλη γεμάτη ζωή. Αρχαιότατη πανεπιστημιούπολη, φιλοξενεί πολυάριθμους φοιτητές που της προσδίδουν πλούτο και ζωντανεύουν την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της. Ποτέ κανείς δεν βαριέται στην πόλη αυτή, 2-3 ημέρες δεν είναι αρκετές για να θαυμάσετε και να ζήσετε τα πάντα. Υπάρχουν κάποια πράγματα όπως προανέφερα λοιπόν που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε. Αν ρωτήσετε ντόπιους, θα σας πουν πιο πολύ για μουσεία ή γνωστά αξιοθέατα, όπως είναι αναμενόμενο. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να επισκεφτείτε, οπωσδήποτε κατά την επίσκεψη σας στην πόλη αυτή.

Piazza Maggiore

Με το που φτάσετε στην πόλη και τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο σας, ο προορισμός είναι ένας. Η Piazza Maggiore, που αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές πλατείες της Ιταλίας. Εκεί θα δείτε το δημαρχείο Palazzio de Comune, τη βασιλική του San Petronio καθώς και το Palazzio d'Accursio, του οποίου ο πύργος με το ρολόι θεωρείται το Big Ben της Μπολόνια. Σίγουρα πρέπει να περάσετε μία βόλτα από εκεί. Μην ξεχάσετε να έχετε την φωτογραφική σας μηχανή μαζί, θα θέλετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες, να είστε σίγουροι.

Osteria de Poeti

Αν και εστιατόριου του 1600, καλά κρατεί. Πιάτα δημιουργικής τοπικής κουζίνας είναι έτοιμα να σας καταπλήξουν και να σας αφήσουν άφωνους. Πέρα από το φαγητό ετοιμαστείτε να ενθουσιαστείτε και με τη διακόσμηση του χώρου. Μέσα στο χώρο του εστιατορίου,υπάρχουν έπιπλα αντίκες και ένα παλιό πηγάδι. Ομολογώ πως δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι τόσο ιδιαίτερο.

MAMbo

Ένα μουσείο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2007 με σκοπό να καταπλήξει τα πλήθη και στεγάζεται στο κτήριο που βρισκόταν το δημοτικό αρτοποιείο μέχρι τις αρχές του 1900. Μια έκθεση με έργα ντόπιων καλλιτεχνών που συγκλονίζει. Στο χώρο λειτουργούν επίσης, βιβλιοπωλείο, μπαρ και εστιατόριο. Μην παραλείψετε να πιείτε καφέ στο μπαρ, είναι από τους καλύτερους που θα δοκιμάσετε.

Περιοχή "T"

Μια από τις ωραιότερες γειτονιές του ιστορικού κέντρου. Εκεί βρίσκονται ο καθεδρικός ναός San Pietro, η πλατεία Vill Agosto καθώς και αρκετά μουσεία της πόλης. Πρέπει, πάση θυσία να κάνετε μια στάση στο Naama Cafe, το οποίο σερβίρει ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο, αλλά και τσάι.

Salita a San Luca

Το ανέβασμα στην εκκλησία του Αγίου Λουκά. Ένα μέρος που απλά δεν πρέπει να το παραλείψει κανείς από τους επισκέπτες. Μια διαδρομή μαγευτική που ξεκινά από την στοά via Saragossa και τελειώνει Colle della Guardia, όπου και βρίσκεται η εκκλησία. Αν ρωτήσετε τους ντόπιους, θα σας πουν ότι η διαδρομή αυτή πρέπει να γίνει με τα πόδια και ίσως αυτό είναι το σωστό. Βέβαια, η διαδρομή είναι τεράστια, 4 χλμ, αλλά αξίζει και με το παραπάνω.