Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες γνωρίζοντας τη Λισαβόνα!


Loading...

Οι Λισαβόνα από τα βάθη της ιστορίας της έχει παρομοιαστεί με την πόλη των εξερευνητών και των θαλασσοπόρων. Έχοντας άμεση πρόσβαση στον Ατλαντικό ωκεανό μέσω του ποταμού Τάγο, ο Πορτογαλική πόλη είναι έτοιμη να συνεπάρει όποιον την επιλέξει.  Τα γραφικά σοκάκια και όμορφα κτήρια δίνουν ένα πολύ ενδιαφέρον "πρόσωπο" στην πόλη.

Πως να ανακαλύψετε τον όμορφο χαρακτήρα της πόλης.

Κάνοντας μια βόλτα και εξερευνώντας την Λισαβόνα, οι επισκέπτες μπορούν πολύ σύντομα να διαπιστώσουν ότι οι πόλη επιφυλάσσει πολλές και όμορφες εκπλήξεις.  Ο πύργος της Μπελέμ είναι ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και μαζί με το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη ιστορική τους αξία. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν το περίφημο Τραμ 28, το σήμα κατατεθέν της πόλης, προκειμένου να απολαύσουν τη βόλτα τους και γνωρίσουν τις όμορφες γωνιές της Λισαβόνας.  

Extra Tips

Το Μνημείο των Εξερευνήσεων στέκει περήφανο προς τιμήν των Πορτογάλων θαλασσοπόρων κατά την εποχή των Μεγάλων ανακαλύψεων. Η τοποθεσία είναι πραγματικά μοναδική, χαρίζοντας εικόνες που σβήνονται δύσκολα από το μυαλό όποιου την έχει επισκεφθεί. Το κάστρο στον ψηλότερο λόφο της πόλης, με το όνομα Castelo de São Jorge, αποτελεί το καλύτερο σημείο για όποιος από τους επισκέπτες επιθυμούν να δουν μια ολοκληρωμένη οπτική της πόλης καθώς και των σημείων ενδιαφέροντος της. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά στην ιδιαίτερα νόστιμη κουζίνα της Πορτογαλικής πόλης καθώς και την φιλοξενία των ανθρώπων που κατοικούν εκεί. Γνωρίζοντας την Λισαβόνα, δίνεται η ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να ανακαλύψουν το αυθεντικό πρόσωπο της Πορτογαλίας.