Φαγητό στις Βρυξέλλες!


Loading...

Τα τελευταία χρόνια, η πρωτεύουσα του Βελγίου, αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, θεωρείται και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης καθώς συνδυάζει αξιοθέατα και δραστηριότητες όλων των ειδών. Οι Βρυξέλλες έχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν οι τουρίστες. Μερικά από αυτά είναι η Μεγάλη Πλατεία και το Δημαρχείο, το Βασιλικό Παλάτι, το Μανεκέν Πις αλλά και για τους φίλους της τέχνης το Βασιλικό Μουσείο. Ο χαρακτήρας της πόλης είναι μοναδικός όπως τον παρομοιάζουν πολλοί, μαγνητίζοντας τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά.

Νόστιμα γεύματα

Κατά τη διάρκεια μιας μέρας όπου η εξερεύνηση των αξιοθέατων της πόλης παίζει κυρίαρχο ρόλο, πολύ σημαντική είναι και μια στάση για φαγητό. Το Βέλγιο είναι γνωστό για 2 πράγματα που δύσκολα μπορεί να τα προσπεράσει κανείς. Το πρώτο είναι η μπύρα. Πολλά είδη γευστικής μπύρας συνοδεύουν άψογα τις τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες. Για τους λάτρεις των θαλασσινών, οι γαρίδες και τα μύδια έχουν την τιμητική τους καθώς προσφέρονται σε ποικίλους συνδυασμούς. Επίσης προτείνεται ανεπιφύλακτα το "Φλαμανδικό stew" το οποίο είναι μαγειρεμένο σε μπύρα με διάφορα μυρωδικά προσφέροντας μια ξεχωριστή γεύση στο πιάτο.

Γλυκοί πειρασμοί

Φτάνοντας στις Βρυξέλλες, οι πρώτες εικόνες που θα συναντήσει κανείς σχετικά με το φαγητό, είναι η σοκολάτα και οι βάφλες. Το Βέλγιο είναι γνωστό παγκοσμίως για τα πολλά και νόστιμα είδη σοκολάτας που παράγει και προσφέρει στους επισκέπτες. Μια γευστική βάφλα με φρέσκα φρούτα ή κάποια άλλη επικάλυψη θα κάνει το διάλειμμα για ένα γλυκό πολύ ενδιαφέρον.