Φλωρεντία: Ένα ταξίδι στο παρελθόν!


Loading...

Η όμορφη ιταλική πόλη που βρίσκεται στην περιοχή της Τοσκάνης αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους "πόλους" κατά την ιταλική Αναγέννηση. Η τέχνη και ο πολιτισμός που συναντά όποιος βρεθεί στην Φλωρεντία δεν εμφανίζονται εύκολα σε άλλο μέρος του κόσμου. Κατά τον Μεσαίωνα, η Φλωρεντία ήταν κέντρο εμπορίου και σημείο συνάντησης για πολλούς καλλιτέχνες και σοφιστές της εποχής. Τη σημερινή εποχή, η πόλη δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών, που την επισκέπτονται προκειμένου να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της.

Τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης.

Φτάνοντας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ένα από τα πρώτα και πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης που θα συναντήσει κανείς είναι η Piazza del Duomo. Πρόκειται για την πλατεία του Καθεδρικού Ναού της πόλης όπου θα βρείτε το Βαπτιστήριον καθώς και το Καμπαναριό Giotto. Λίγο πιο μακριά υπάρχει η Galleria dell'Accademia καθώς και μουσείο Uffizi. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν μοναδικά έργα καλλιτεχνών όπως το γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου που φέρει το όνομα Δαβίδ αλλά και έργα του Μποτιτσέλι και του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Κάθε γωνιά της πόλης έχει και ένα αξιοθέατο σημαντικής ιστορικής σημασίας, κάνοντας την Φλωρεντία τον ιδανικό προορισμό για εξερεύνηση.

Η "άλλη" πλευρά της πόλης.

Εκτός από τα πανέμορφα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, υπάρχουν αμέτρητα σημεία για να απολαύσει κάποιος επισκέπτης ένα γεύμα ή τον περίπατο του. Η ιταλική κουζίνα προσφέρει γεύσεις που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί, ενώ ο αυθεντικός ιταλικός καφές ταξιδεύει με τα αρώματα του όσους τον δοκιμάσουν. Μια βόλτα στη Villa Bardini θα αποτελέσει ένα ιδανικό διάλειμμα κατά την διάρκεια μιας γεμάτης μέρας. Η αγορά του San Lorenzo προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στα χρώματα και τα αρώματα της "παραδοσιακής" Ιταλίας. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, όποιος επιλέξει την Φλωρεντία για τις ημέρες των διακοπών, θα φύγει με ένα διάπλατο χαμόγελο, γεμάτος από αναμνήσεις.