Φλωρεντία: Η πιο γοητευτική πόλη της Ιταλίας!


Loading...

Η Φλωρεντία βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία και είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Είναι χτισμένη εκατέρωθεν του ποταμού  Άρνου και υπήρξε πολύ σημαντική και ιστορική πόλη της χώρας. Κατά τον μεσαίωνα διετέλεσε σημαντικό κέντρο εμπορίου ενώ πολλοί την χαρακτηρίζουν και την πόλη της απαρχής της ιταλικής αναγέννησης. Σήμερα διατηρεί ζωντανές όλες αυτές τις μνήμες μέσα από μνημεία και αξιοθέατα που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Ο Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας

Ο Καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας η σε πλήρη μετάφραση του ονόματος "ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Μαρίας του Φθινοπώρου"  είναι σίγουρα το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης. Ο ναός χτίστηκε το 1436 αλλά αναστηλώθηκε τον 19ο αιώνα . Έκτοτε αποτελεί το χαρακτηριστικό της πόλης αφού ξεχωρίζει από παντού. Ο εντυπωσιακός τρούλος του ναού, τα χαρακτηριστικά κόκκινα πλακάκια και ο πύργος Giotto είναι κάποια από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ιδιαίτερο και δικαιολογημένα πολυφωτογραφημένο.

Το ανάκτορο Ουφίτσι

Η Φλωρεντία είναι από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης. Σε αυτό συμβάλλουν σημαντικά τα αμέτρητα ανάκτορα που κοσμούν τους δρόμους της πόλης. Ένα από αυτά είναι το ανάκτορο Ουφίτσι. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία του κόσμου. Μεταξύ των εκθεμάτων θα βρείτε πολύ σημαντικές συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.

Πόντε Βέκιο

Βρισκόμενοι στην Ιταλία, δεν θα μπορούσατε να μην συναντήσετε κανάλια ή κάποιο ποτάμι να διασχίζει την πόλη. Ένας από τους πιο ιδιαίτερους και γραφικούς τρόπους να περάσετε στην απέναντι όχθη του ποταμού Άρνου είναι το Πόντε Βέκιο. Είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο γεφύρι που βρίσκεται πολύ κοντά στο ανάκτορο Ουφίτσι και γενικότερα στο κέντρο της Φλωρεντίας. Το γεφύρι είναι παλαιού τύπου, σκεπαστό και θα εντυπωσιαστείτε αφού θα συναντήσετε κατά μήκος του πολλά μικρά καταστήματα.