Γιατί η Μπρατισλάβα είναι ο επόμενος προορισμός σου.


Loading...

Η Μπρατισλάβα είναι ένα σταυροδρόμι τεσσάρων χωρών, κάτι πραγματικά μοναδικό στην Ευρώπη! Είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας και βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις Τσεχία, Αυστρία και Ουγγαρία. Είναι χτισμένη στην όχθη του Δούναβη ενώ τα Μικρά Καρπάθια βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην πόλη και σηματοδοτούν την αρχή της οροσειράς των Καρπαθίων. Η φυσική ομορφιά της Μπρατισλάβα είναι αδιαμφισβήτητη.  Εκτός όμως από αυτήν διαθέτει και εντυπωσιακά αξιοθέατα, νυχτερινή ζωή και φυσικά την τοπική κουζίνα της.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης

Το Κάστρο της Μπρατισλάβα  είναι το πιο αναγνωρίσιμο αξιοθέατο της πόλης. Χτισμένο στην κορυφή του λόφου των μικρών Καρπαθίων, είναι άκρως εντυπωσιακό και φαίνεται από παντού. Οι τέσσερις ψηλοί πύργοι στις γωνίες του κάστρου είναι που το ξεχωρίζουν ενώ η θέα της πόλης από το σημείο είναι μοναδική. Μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Μπρατισλάβα  θεωρείται απαραίτητη. Στην είσοδο της παλιάς πόλης θα συναντήσετε την Πύλη του Μιχαήλ. Η συγκεκριμένη πύλη είναι η μοναδική που έχει επιβιώσει από την μεσαιωνική οχύρωση της παλιάς πόλης.

Η τοπική κουζίνα

Η γαστρονομία αποτελεί κύριο κομμάτι της κουλτούρας και της ζωής ενός τόπου. Η τοπική κουζίνα της Μπρατισλάβα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο σούπες καθώς και πολύ γευστικά φιλέτα μοσχαρίσιου και χοιρινού. Δοκιμάστε το παραδοσιακό πιάτο της Σλοβακίας bryndzove halusky, στο "U SEDLIAKA" ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της πόλης.