ΓΛΥΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!


Loading...

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΗN ΠΟΛΗ
Η Κωνσταντινούπολη εκτός από εξαιρετικός τουριστικός προορισμός είναι και ιδανικός γαστρονομικός προορισμός. Οι Έλληνες ειδικά, το γνωρίζουν πολύ καλά. Ως γνωστόν έχουμε μεγάλη αδυναμία στην ανατολίτικη και πολίτικη κουζίνα. Και αν αγαπάμε το κεμπάπ, τότε λατρεύουμε το μπακλαβά! Σιροπιαστά, λουκούμια, πουτίγκες, παγωτά και όσο η λίστα συνεχίζεται εσύ αναστατώνεσαι όλο και περισσότερο. Μην αντιστέκεσαι άλλο παραδώσου στο πιο γλυκό πειρασμό!

Μπακλαβάς

Ο λατρεμένος μπακλαβάς δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Και αναμφίβολα η Κωνσταντινούπολη ως Μέκκα του μπακλαβά φτιάχνει ίσως το καλύτερο που θα δοκιμάσεις ποτέ. Και θα πάρεις και για το δρόμο, και για το σπίτι, και για τους φίλους… Αυτό το σιροπιαστό αφροδισιακό παρασκευάζεται σε κάθε στενό της Πόλης αλλά ένα είναι σίγουρο. Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει πως το καλύτερο μπακλαβά θα τον βρεις στο Güllüoğlu. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο, είναι ο Köşkeroğlu. Άλλη μία εξαιρετική επιλογή είναι ο μπακλαβάς με Antep φιστίκι στον οποίο ειδικεύεται ο Bilgeoğlu. Για μεθυστικό μπακλαβά με πορτοκάλι πήγαινε στο Konyalı Pastanesi ενώ για ακόμα περισσότερες παραλλαγές του γλυκού κάνε μια επίσκεψη στο Hamdi, το εστιατόριο 5 ορόφων.

Καζάν Ντιπί και Μουχαλεμπί

Το καζάν ντιπί είναι άλλη μία λιχουδιά που γνωρίζουμε πολύ καλά και ειδικά στη Θεσσαλονίκη και στη Θράκη του έχουν μεγάλη αδυναμία. Το μουχαλεμπί είναι λιγότερο διαδεδομένο αλλά εξίσου πεντανόστιμο. Πρόκειται για πουτίγκα γάλακτος με μαστίχα. Το εστιατόριο Özkonak Lokantası μπορεί να μη σου γεμίσει το μάτι κατευθείαν αλλά ο ουρανίσκος σου θα σε ευχαριστεί αφού δοκιμάσεις ένα μουχαλεμπί ή καζάν ντιπί. Άλλη μία εξαιρετική επιλογή είναι το Göreme Muhallebicis.

Κιουνεφέ

Δεν γίνεται να επισκεφτείς τη Κωνσταντινούπολη και να μη δοκιμάσεις κιουνεφέ. Αυτή η θεσπέσια λιχουδιά, κανταίφι με τυρί και σιρόπι, είναι από τα πιο παλιά και παραδοσιακά εδέσματα στην Ανατολή. Το πιο νόστιμο κιουνεφέ, το σερβίρουν ως επιδόρπιο στο εστιατόριο AKDENIZ HATAY SOFRASI και στο LEZZET-I SARK ANTEP SOFRASI.
Λουκούμι Ο σουλτάνος όλων των γλυκών είναι ομολογουμένως το λουκούμι. Τριαντάφυλλο, περγαμόντο, μαστίχα θα το βρεις εδώ, καθώς και καινούριες γεύσεις. Είτε θα συνοδεύσεις το καφέ σου είτε θα γεμίσεις τη βαλίτσα σου με αυτό σίγουρα δε πρέπει να λείπει από τη λίστα σου. Για μια πολυτελή εμπειρία επισκέψου το Divan Pastanesi, το ζαχαροπλαστείο στο ομώνυμο ξενοδοχείο και συνόδευσε το καφέ σου με τις παραδείσιες λιχουδιές. Επίσης αξίζει να δοκιμάσεις το εξαιρετικό εκλέρ.

Παγωτό

Όταν πρόκειται για παγωτό μία είναι η σταθερή αξία στη Πόλη. Τα Mado, μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς αλυσίδες προσφέρουν αυθεντικό παγωτό dondurma και παραδοσιακές γεύσεις με αγνά υλικά και συνταγές χρόνων. 170 χρόνια πριν οι ιδρυτές της εταιρείας, φτιάχνουν το Karsambach, την πρώτη μορφή παγωτού Kahramanmaras και από τότε συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν.