Γνωρίστε τα Μουσεία της Νάπολης!


Loading...

Η Νάπολη είναι μία από τις πιο γνωστές πόλεις της Ιταλίας και βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα. Δικαίως το ιστορικό κέντρο της, κατέχει μία θέση στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Για αυτό και τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής της κτήρια, τα γραφικά δρομάκια, τα αξιοθαύμαστα μνημεία και τα πολλά μουσεία κερδίζουν την προσοχή όλων των επισκεπτών της. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην ιστορία της πόλης, γνωρίζοντάς την μέσα από τα μουσεία της!!

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα της πόλης, βρίσκεται στο κέντρο και συγκεκριμένα στη Piazza Museo Nazionale, από όπου έχει πάρει και την ονομασία της.  Στη συλλογή του μουσείου, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη Συλλογή Φαρνέζε, ευρήματα από ανασκαφές που είχαν πραγματοποιηθεί στην Πομπηία και Ερκολάνο, νωπογραφίες, νομίσματα και μετάλλια, γλυπτά, ψηφιδωτά, καθώς και τη μυστική αίθουσα. Εάν είστε περίεργοι και θέλετε να μάθετε τι υπάρχει σε αυτήν τη μυστική αίθουσα, μην χάνετε χρόνο και ανακαλύψτε το με μία επίσκεψη στο μουσείο.

Μουσείο Capodimonte

Το Εθνικό Μουσείο Capodimonte βρίσκεται στη Parco di Capodimonte χτισμένο πάνω σε έναν λόφο που έχει θέα στον κόλπο της Νάπολης. Χτίστηκε το 1738  και περιλαμβάνει μια σειρά από αριστουργήματα διάφορων γνωστών καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων είναι και οι Μποτιτσέλι, Μπελίνι, Ελ Γκρέκο, Ραφαέλ, Μαζάτσιο, Μπρέγκελ και Καραβάτζιο.

Castel Nuovo

Το παρακάτω κάστρο χρονολογείται στο 1279 και ήταν η βασιλική κατοικία και οχυρό των Ανδεγαυών. Βρίσκεται στην παραλία της Νάπολης και συγκεκριμένα στη Piazza Municipio. Πλέον, το κάστρο κοσμεί μια αξιοθαύμαστη έκθεση αναγεννησιακής και ναπολιτάνικης ζωγραφικής του 15ου - 20ου αιώνα.

Capella Sansevero

Το Παρεκκλήσι - Μαυσωλείο του Σανσεβέρο, χρονολογείται στις αρχές του 17ου αιώνα και βρίσκεται στη Via Francesco de Sanctis.  Το κτήριο ανήκε στην αριστοκρατική οικογένεια Di Sangro και μέχρι και σήμερα εμπνέει μία αίσθηση μυστηρίου. Αυτήν την αίσθηση προκαλούν τα μαρμάρινα αγάλματα και γλυπτά που διακοσμούν το εσωτερικό του. Το πιο διάσημο από όλα είναι το άγαλμα του «Κεκαλυμμένου Χριστού» του Giuseppe Sanmartino.

Napoli Sotteranea

Το Ρωμαϊκό αυτό υδραγωγείο βρίσκεται 40 μέτρα κάτω από το καρδιά της Νάπολης στην Piazza San Gaetano. Πρόκειται στην ουσία για ένα ελληνορωμαϊκό θέρετρο μέσα στο οποίο μπορούμε να διακρίνουμε χριστιανικές κατακόμβες, δεξαμενές, μια ρωμαϊκή αγορά με άθικτες προσόψεις μαγαζιών αλλά και τοιχογραφίες. Η είσοδος στο υδραγωγείο μπορεί να πραγματοποιηθεί από διάφορα σημεία της πόλης.

Museo d’Arte Contemporanea Donnaregina

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νάπολης ή αλλιώς Madre, είναι τοποθετημένο σε ένα ανακαινισμένο palazzo που χρονολογείται τον 19ο αιώνα. Σήμερα, φιλοξενεί  έργα διάσημων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα όπως του Anish Kapoor, Richard Serra, Jeff Koons και Jannis Kounellis.