Γνωρίζοντας τις αυθεντικές γεύσεις του Αμβούργου!


Loading...

Η Γερμανική πόλη που φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών από όλο τον κόσμο. Λόγω της ποικολομορφίας των κατοίκων της πόλης αλλά και τον μεγάλο αριθμό τουριστών, η πόλη παρουσιάζει ένα αρκετά ενδιαφέρον πρόσωπο. Οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν μερικά από τα πολλά "πρόσωπα" της πόλης ανάλογα την τοποθεσία που θα επισκεφτούν. Η οδοί Mönckebergstrasse και τη Spitalerstrasse φιλοξενούν τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά εμπορικά καταστήματα. Εκεί, το αίσθημα του "σύγχρονου" και της νέας τάξης πραγμάτων είναι διάχυτο. Από την άλλη, το κέντρο της πόλης φημίζεται για τα ιδιαίτερα όμορφα κλασικά κτίρια που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Το Δημαρχείο της πόλης αλλά και εκκλησία του St Michaels είναι από τα κτίσματα που τραβούν αμέσως την προσοχή, όσων βρίσκονται κοντά τους.  Τέλος, το Αμβούργο είναι ιδιαίτερα γνωστό για την τάση προς τις τέχνες και την ιστορία, φιλοξενώντας πολυάριθμα μουσεία.

Αλμυρές Γεύσεις

Κατά τη διάρκεια μιας μέρα στο Αμβούργο, οι επισκέπτες που απολαμβάνουν την περιήγηση της πόλης, με σιγουριά θα συναντήσουν κάποιο από τα "κλασικά" Γερμανικά εστιατόρια. Ξεκινώντας από τις αλμυρές γεύσεις, φυσικά δεν γίνεται να παραληφθούν τα Γερμανικά λουκάνικα. Πάνω από 1500 είδη λουκάνικου υπάρχουν στη πόλη και το ένα είναι νοστιμότερο από το άλλο! Ακόμα είναι κλασικό πιάτο στη γαστρονομία του Αμβούργου είναι το σνίτσελ με συνοδευτικό το γνωστό Kartoffelpuffer ή ποικιλία βραστών λαχανικών. Ενώ για ένα γρήγορο σνακ στον δρόμο, προτείνεται ανεπιφύλακτα το Brezel. Ίσως είναι γνωστό στους Έλληνες, αλλά η αυθεντική, Γερμανική εκδοχή του είναι σαφώς πιο γευστική. Φυσικά σε κάθε γωνιά της πόλης υπάρχει κάποιο κατάστημα που να προσφέρει ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας.  

Γλυκές Γεύσεις

Το Αμβούργο έχει μεγάλη παράδοση στα γλυκίσματα, κάνοντας το ακόμα πιο ελκυστικό στους καλοφαγάδες. Το πιο γνωστό ίσως γλυκό είναι το strudel με μήλο. Αν και δεν προέρχεται από τη Γερμανία, πλέον είναι συνυφασμένο με τις τοπικές γεύσεις και συνήθειες. Σερβίρεται ζεστό και πασπαλίζεται από άχνη ζάχαρη για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση. Με βεβαιότητα ένα από τα γλυκά που θα πρέπει να δοκιμάσουν όσοι επισκεφτούν το Αμβούργο είναι το Nussecken. Πρόκειται για μία τραγανή ζύμη που καλύπτεται από σοκολάτα και καρύδια. Μόνο από την εικόνα προδίδεται ο πεντανόστιμος χαρακτήρας του γλυκού. Φτάνοντας στο τέλος πρέπει να γίνει αναφορά πως το Αμβούργο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για την πλειοψηφία των τουριστών. Προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία εικόνων, γεύσεων και εμπειριών που είναι δύσκολο να αφήσει κάποιον επισκέπτη παραπονεμένο.