Η αγαπημένες μου παραλίες στη Μήλο!


Loading...

Πηγαίνοντας κάποιος στη Μήλο, μπορεί εύκολα να αναλογιστεί ότι το νησί έχει μία διαφορετική ομορφιά σε σχέση με τα υπόλοιπα των Κυκλάδων.  Το ηφαιστειογενές νησί διαθέτει μια διαφορετική παλέτα χρωμάτων κυρίως στις βραχώδεις περιοχές κοντά στις παραλίες. Κόκκινα, πορτοκαλί, μπλε αλλά ακόμη και ολόλευκα πετρώματα, δίνουν μια ξεχωριστή ομορφιά, παίζοντας με το βλέμμα των τουριστών. Λίγο παρακάτω, παρουσιάζω τις αγαπημένες μου παραλίες του νησιού, τις οποίες προτείνω και να επισκεφθείτε.

Σαρακήνικο

Η παραλία Σαρακήνικο είναι μία μοναδική τοποθεσία σε ομορφιά καθώς το τοπίο μοιάζει σεληνιακό. Τα γαλανά νερά του Αιγαίου είναι προσβάσιμα από μία μικρή παραλία που υπάρχει στο σημείο. Αν θέλετε να γνωρίσετε μία διαφορετική εμπειρία, όσον αφορά, τις θερινές βουτιές, αυτό είναι το μέρος.

Φυριπλάκα

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, ονομάζεται Φυριπλάκα. Η αμμώδης ακτή περιβάλλεται από κοκκινωπά βράχια, ενώ το σημείο κατατεθέν της, είναι ο τεράστιος βράχος που έχει αποκολληθεί από το βουνό

Τσιγκράδο

Το Τσιγκράδο κατά πολλούς ίσως είναι η καλύτερη παραλία του νησιού. Μικρή και αμμώδης, είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη σε αυτούς που θα την επιλέξουν. Περιμετρικά, υπάρχουν αμέτρητες μικρές σπηλιές που περιμένουν τους δεινούς κολυμβητές να τις ανακαλύψουν.

Παπαφράγκας

Τέλος, για τους πιο extreme επισκέπτες, προτείνω την παραλία του Παπαφράγκα. Η πρόσβαση ειναι σχετικά δύσκολη καθώς η κατάβαση και έπειτα η ανάβαση από την παραλία είναι απαιτητική. Για όσους το επιχειρήσουν να την επισκεφτούν όμως, θα συναντήσουν μια πανέμορφη κοιλότητα ανάμεσα σε πανύψηλα βράχια με τιρκουάζ νερά. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω, πως το νησί έχει ακόμη πολλές παραλίες που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Στο χέρι σας είναι να τις ανακαλύψετε!