Η μαγευτική Βενετία!


Loading...

Κάπου στον Ιταλικό Βορρά, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά μέρη στον πλανήτη. Η πόλη της Βενετίας, χτισμένη πάνω σε ένα σύμπλεγμα 118 νησιών προσφέρει ένα μοναδικό αξιοθέατο στους επισκέπτες της.  Η λιμνοθάλασσα που σχηματίζεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Πιάβε, χωρίζει τα μικρά νησιά δημιουργεί τα περίφημα κανάλια της Βενετίας. Αμέτρητες γέφυρες, ενώνουν τα νησιά και δημιουργούν αξιοθαύμαστα περάσματα για τις γόνδολες.  

Μια βόλτα με τη γόνδολα

Φυσικά, ένα από τα βασικότερα μέσα μεταφοράς στην Βενετία είναι η γόνδολα. Πρώτη στάση αποτελεί το Grand Canal, πρόκειται για την κυριότερη υδάτινη οδό και διασχίζει μερικά από τα ομορφότερα σημεία της πόλης. Ξεκινώντας από τον σταθμό της Santa Lucia, θα μπορέσετε να δείτε εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αξιοθέατα και κτίσματα που χρονολογούνται ακόμα και από τον 12ο αιώνα. Στη διαδρομή θα συναντήσετε το Ca’ d’Oro με τη γοτθική του πρόσοψη καθώς και το αναγεννησιακό Palazzo Grimani. Άξια σημεία αναφοράς είναι η εκκλησία Santa Maria di Nazareth όπως και τα μουσεία μοντέρνας τέχνης Palazzo Grassi και Ca’ Pesaro. Μην παραλείψετε να βγάλετε μια φωτογραφία κοντά στη γέφυρα Rialto που αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σημεία στην πόλη. Κατά το παρελθόν ήταν η μοναδική γέφυρα που ένωνε το μεγάλο κανάλι και αποτελούσε βασικό σημείο συγκέντρωσης για τους εμπόρους που κατέφθαναν από τα βάθη της Ανατολής.

Περίπατος στη Βενετία

Μια περιήγηση με τα πόδια στις ομορφιές της Βενετίας είναι απαραίτητη προκειμένου οι επισκέπτες να αποκομίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της πόλης. Ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Μάρκου θα αντικρίσετε τη Βασιλική εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Πρόκειται για ένα βυζαντινό κτίριο με επιρροές που ως το 1800 περίπου ήταν το παρεκκλήσι του Δόγη. Μιας και έγινε αναφορά στο Παλάτι του Δόγη, αξίζει να αναφέρουμε ότι χαρακτηρίζεται ως το στολίδι της πλατείας του Αγίου Μάρκου και δεν πρέπει να αμελήσει κανείς να το επισκεφθεί. Τέλος, η Γέφυρα των Στεναγμών δεσπόζει πίσω από το παλάτι του Δόγη και κατά το παρελθόν ένωνε το παλάτι με τις φυλακές. Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως, δεν υπάρχει παρόμοιος προορισμός στον πλανήτη που να έχει την ιστορία και την ομορφιά της Βενετίας.