Loading...

Στις αρχές του χειμώνα του 2017-2018, έψαχνα που θα πάω διακοπές.. και εκεί στην αναζήτηση μου γεννήθηκε η ιδέα να πάω σε έναν όχι και τόσο χειμερινό προορισμό, αυτόν της Μάλτας! Δε θα σας κρύψω ότι στην αρχή, είχα έναν ενδοιασμό... τι θα κάνω σε ένα νησί Ιανουάριο μήνα; Θα έχει κόσμο; Θα έχει κάτι να κάνω; Ένα έχω να σας πω δεν το μετάνιωσα καθόλου και το συστήνω και εσάς ανεπιφύλακτα!

Αρχικά, η Μάλτα είχε πολλούς επισκέπτες, που αλήθεια αν δεν το έβλεπα δε θα το φανταζόμουν. Πολλοί τουρίστες σαν και μένα είχαν επιλέξει να πάνε στη Μάλτα για τις χειμερινές τους διακοπές, γιατί τον χειμώνα είναι η ιδανική περίοδος να την εξερευνήσεις και να την γνωρίσει ακόμα καλύτερα! Όταν πήγα εγώ ήταν ακόμα περίοδος Χριστουγέννων και με εντυπωσίασε το ότι ενώ δε θα έλεγε ότι η πόλη ήταν φουλ στολισμένη, ένιωθες όμως αυτή τη ζεστασιά των Χριστουγέννων. Στολισμένες βιτρίνες, πολύχρωμες σακούλες ήταν αυτά τα μικρά που με έκαναν να νιώθω ευτυχισμένη..

Η Βαλέτα, η πρωτεύουσα της Μάλτας, ήταν εκεί να με επιβεβαιώσει ότι έκανα καλά και επέλεξα το μοναδικό αυτό νησί.  Είχε όσο κόσμο χρειαζόταν να έχει, ήταν η κατάλληλη περίοδος για να μπορέσω να περπατήσω κάθε στενάκι, δρομάκι της. Και το έκανα! Και έτσι μάλιστα γνώρισα καλύτερα την κουλτούρα αυτού του νησιού και αυτών των ανθρώπων! Δοκίμασα νέες γεύσεις, μίλησα με νέους ανθρώπους , που ζουν μακριά από την κοσμοσυρροή και απολαμβάνουν την κάθε τους μέρα με χαμόγελο και το βασικότερο χωρίς άγχος.. και σκέφτηκα.. τι ωραία!! Η αλήθεια είναι ότι τους ζήλεψα λίγο γιατί κάνουν όσα κάνουμε / κάνω και εγώ στην πόλη, δουλεύουν, έχουν υποχρεώσεις και όμως δεν βλέπεις στο βλέμμα τους το άγχος. Τι ωραίο!

Συνεχίζω με το φαγητό... θα σας αναφέρω τρεις συνταγές που μου έμειναν... Timpana, φτιάχνεται με ζυμαρικά και άλλα υλικά, όπως κιμάς, ντομάτα τυρί και το αποτέλεσμα είναι μια πίτα με ζυμαρικά, πολύ νόστιμο. Fenkata, έχει μέσα κουνέλι, που θεωρείται εθνικό φαγητό των Μαλτέζων και είναι τέλειο! Κρέας κουνελιού με πατάτες , μακαρόνια μέσα σε μια υπέροχη σάλτσα , που αν δεν απατώμαι έχει κρασί. Και τέλος, από γλυκό έχω να σας προτείνω το kannoli,  φτιάχνεται με τυρί , ζάχαρη και σοκολάτα... ιδιαίτερη γεύση!!