Η νόστιμη κουζίνα της Μπολόνια!


Loading...

Ακούγοντας τη λέξη "Μπολόνια", απευθείας δημιουργείται ο συνειρμός με το γνωστό ιταλικό πιάτο. Η Ιταλική πόλη, αποτελεί ένα από τα λίγα μέρη της Ιταλίας που δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη από τον μαζικό τουρισμό. Η αβάντ-γκάρντ κουλτούρα της πόλης αλλά και η πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, δημιουργούν ένα άκρως σαγηνευτικό κλίμα στην ατμόσφαιρα.  

Δοκιμάζοντας τις Μπολονέζικες δουλειές.

Κάθε επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του, θα χρειαστεί να ξεκινήσει μια γευστική δοκιμή σε μερικά από τα κρασιά της περιοχής.  Η υπαίθρια αγορά Mercato delle Erbe προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες, να γνωρίσουν τα χρώματα και τις γεύσεις από κοντά. Εκεί υπάρχουν και πολλές παραδοσιακές πιτσαρίες ή εστιατόρια που προσφέρουν ποικιλίες από τοπικά τυριά και αλλαντικά. Εκτός από την πολύ γνωστή "Πάστα Μπολονέζ", η Μορταδέλα, το Προσούτο και η Παρμεζάνα είναι μερικές από τις τοπικές γεύσεις που θα σας αφήσουν άφωνους. Επιπλέον, το βαλσάμικο ξύδι θα δώσει άρωμα και γεύση στις σαλάτες, ιντριγκάροντας τον ουρανίσκο.

Συνοψίζοντας...

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως η Μπολόνια είναι και ένα από τα μέρη που επιλέγουν πολλοί ξένοι φοιτητές για τις σπουδές τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μία πόλη γεμάτη από ζωή, χαμόγελα και ιδιαίτερα δραστήρια νυχτερινή ζωή. Μήπως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να επισκεφτείτε την Μπολόνια, πριν ακόμα γίνει mainstream;