Η Πάρος, με την δική μου ματιά…


Loading...

Η Ελλάδα έχει αμέτρητα νησιά, μερικά όμως από αυτά ξεχωρίζουν. Η Πάρος είναι ένα από αυτά. Ένα νησί, που αγάπησα από το πρώτο λεπτό. Είναι τόσο διαφορετικό, τόσο παραδοσιακό και όμορφο. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, αμέτρητοι τουρίστες κατακλύζουν το νησί, τόσο Έλληνες αλλά και τουρίστες. Είχα την τύχη να είμαι μια από αυτούς για μια φορά στη ζωή μου. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν η Χώρα. Σπίτια, λευκά και γαλάζια που αναδεικνύουν τόσο έντονα την ομορφιά του νησιού. Το γαλάζιο κυριαρχεί παντού. Η αλήθεια είναι πως το νησί αυτό θέλει πολύ χρόνο για να το μάθεις, να το ζήσεις και πόσο μάλλον να το ευχαριστηθείς. Έκανα το λάθος και επέλεξα να μείνω εκεί μόνο για 6 μέρες. Αυτό, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε. Μια διαμονή λίγων διανυκτερεύσεων. Βέβαια, για πολλούς προορισμούς οι μέρες αυτές θα ήταν αρκετές, αλλά για την Πάρο όχι. Στην Πάρο, θα βρείτε πολλά πράγματα να δείτε και ακόμα περισσότερα να κάνετε. Το σημαντικό, είναι να επισκεφτείτε όσες περισσότερες παραλίες μπορείτε και να απολαύσετε αυτά τα γαλάζια νερά στο έπακρον. Είναι ένα νησί, το οποίο ικανοποιεί όλα τα γούστα. Κάθε χρόνο, το επιλέγουν νέοι, οικογένειες, ζευγάρια... Και όλοι πάντα επιστρέφουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλλον ήρθε η ώρα όμως, να δείτε το νησί με την δική μου ματιά. Να το γνωρίσετε μέσα από τα δικά μου μάτια και να νιώσετε αυτά που ένιωσα και εγώ...

Παραλία Κολυμπήθρες...

Στο δυτικό τμήμα του κόλπου της Νάουσας, βρίσκεται η παραλία Κολυμπήθρες, η πιο γνωστή παραλία του νησιού. Μια παραλία, που πλέον έχει γίνει άκρως τουριστική, παραμένει ωστόσο, το ίδιο όμορφη. Καλό θα ήταν να αφιερώσετε μια ημέρα εκεί. Αν αγαπάτε την θάλασσα, τότε θα βρείτε τη χαρά σας. Το μέρος είναι καταπληκτικό. Υπάρχουν και εστιατόρια εκεί γύρω, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την παραμονή σας εκεί για περισσότερες ώρες. Για να καταλάβετε, αφιέρωσα, σχεδόν ολόκληρη την ημέρα μου εκεί και πάλι θα μπορούσα να μείνω κι άλλο.

Χρυσή Ακτή...

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού και η πιο μεγάλη, είναι η Χρυσή Ακτή.  Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο. Είναι λες και βγήκε από κάποιο παραμύθι και φαντάζει ψεύτικη. Στην παραλία, πέρα από τα Beach bar θα βρείτε και εστιατόρια και ταβέρνες. Καθώς, είναι μια οργανωμένη παραλία, θα βρείτε τα πάντα γύρω. Αν και αρκετά γνωστή, είναι πολύ ήσυχη. Αν ενδιαφέρεστε για για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες, τότε βρήκατε την ιδανική παραλία.

Οικισμός της Παροικιάς...

Ουσιαστικά, είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί βρίσκονται  πολλά από τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού.  Στην πρωτεύουσα όμως, μπορείτε πέρα από αξιοθέατα, να ζήσετε στους ρυθμούς της πόλης. Νυχτερινή ζωή, εστιατόρια, μπαρ και διασκέδαση για όλα τα γούστα, όλα εκεί. Να είστε βέβαιοι, πως δεν θα σας φτάσουν οι μέρες. Οι τουρίστες στο νησί ζουν έντονα και αυτό θα το καταλάβετε από την πρώτη στιγμή. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για βραδινή έξοδο, από beach bar μέχρι μαγαζιά για ένα χαλαρό ποτό ή cocktail.

Έχει και αξιοθέατα...

Όπως όλοι γνωρίζετε, όταν πάμε διακοπές σε ένα νησί το καλοκαίρι, συνήθως επικεντρωνόμαστε στις παραλίες και στη διασκέδαση. Η Πάρος όμως, είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Ακόμα και αν δεν θέλετε να επισκεφτείτε αξιοθέατα και μοναστήρια, πρέπει τουλάχιστον να στρέψετε την προσοχή σας στο κάστρο, το οποίο δεσπόζει εκεί, από τον 13ο αιώνα. Κατά την περιήγηση σας πολλά μικρά εκκλησάκια τα οποία θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα. Φροντίστε να έχετε μπαταρία στο κινητό σας, διότι οι φωτογραφίες, έχοντας τέτοια θέα, επιβάλλονται.