Η σαγηνευτική Λισαβόνα!


Loading...

Η πόλη της Λισαβόνας αποτελεί ένα εξαιρετικά όμορφο προορισμό στην Ευρώπη.  Στο δυτικό άκρο της Ιβηρικής χερσονήσου και μόλις μια ανάσα μακριά από τον Ατλαντικό, η Πορτογαλική πόλη προσφέρει μοναδικά αξιοθέατα. Κάθε δρόμος της πόλης και κάθε γωνιά, κρύβει ένα διαφορετικό μνημείο και ένα σημείο που αξίζει να επισκεφθείτε. Τα γραφικά στοιχεία της πόλης κάνουν διάχυτο το αίσθημα της εξερεύνησης και προκαλούν την όρεξη για περιπλανήσεις.

Τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης

Φτάνοντας στη Λισαβόνα σίγουρα θα βρεθείτε στην Πλατεία του Εμπορίου. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πλατείες. Στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα βρισκόταν το Βασιλικό παλάτι της Πορτογαλίας. Ο πύργος της Μπελέμ δεσπόζει από τον 16ο αιώνα έως και σήμερα δημιουργώντας ένα από τα  καλύτερα αξιοθέατα της πόλης. Έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελεί σύμβολο της Εποχής των Ανακαλύψεων. Στο σημείο όπου ο ποταμός Τάγος συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό σε κοντινή απόσταση από τον πύργο της Μπελέμ, βρίσκεται το Μνημείο των Ανακαλύψεων. Πρόκειται για ένα τύπο πλοίου όπου στο μπροστινό του μέρος στέκεται ο Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος. Στην ίδια περιοχή συναντούμε και το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών. Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα όπως το αποκαλούν, ήταν σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες και ταξιδιώτες κατά το πέρασμα των αιώνων. Στον χώρο βρίσκεται ο τάφος του Βάσκο ντα Γκάμα καθώς και  άλλων εξερευνητών και  ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών.

Μια βόλτα στις γεύσεις και τα χρώματα

Από την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσετε την Λισαβόνα θα γίνει αντιληπτό πως δεν φέρει ομοιότητες με καμία μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη. Τα γραφικά σοκάκια και το "κίτρινο" τραμ θα φροντίσει να σας ταξιδέψει σε μια εποχή λίγο παλιότερα στον χρόνο.  Σε ένα από τα ψηλότερα μέρη της πόλης βρίσκεται το κάστρο Castelo de São Jorge. Από εκεί θα αντικρίσετε τα πολύχρωμα σπίτια στον απέναντι λόφο καθώς και Miradouro de São Jorge. Σε διάφορα σημεία της πόλης υπάρχουν λιθόστρωτοι δρόμοι με περίτεχνα μοτίβα τα οποία αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Φυσικά μια περιήγηση στην πόλη δεν θα άφηνε εκτός τις τοπικές γεύσεις. Η Λισαβόνα είναι φημισμένη για τα θαλασσινά της, άρα από την κουζίνα της δεν λείπουν πιάτα όπως ο παστός μπακαλιάρος ή η ψητή σαρδέλα. Το κοτόπουλο Piri-Piri και το χοιρινό με λάχανο είναι παραδοσιακά Πορτογαλικά πιάτα που δεν πρέπει να μείνουν έξω από το μενού κανενός επισκέπτη.    

Λισαβόνα

Ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στην Λισαβόνα θα πρέπει να περιλαμβάνει σίγουρα μερικά, αν όχι όλα, από τα παραπάνω. Μπορούμε να προτείνουμε με βεβαιότητα τον προορισμό της Δυτικής Πορτογαλίας καθώς αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο.