Κωνσταντινούπολη: Μια ξεχωριστή εμπειρία διακοπών!


Loading...

Ερχόμενοι από την τελευταία μας εξόρμηση, δεν θα μπορούσα να μην γράψω πως περάσαμε. Η επιλογή του προορισμού ήταν, εξ αρχής , ομόφωνη ανάμεσα σε εμένα και την παρέα μου. Η Πόλη όπως πολλοί την αναφέρουν, την Κωνσταντινούπολη, αποτελούσε όνειρο μας να την επισκεφθούμε και να την θαυμάσουμε. Δεδομένης της ιστορίας και της καταγωγής μας, θέλαμε να γνωρίσουμε την πατρίδα των προγόνων μας. Θα σας αναφέρω τις ξεχωριστές στιγμές που νιώσαμε στην Βασιλεύουσα και μας έκαναν να αισθανθούμε ότι ο προορισμός είναι μοναδικός.

Η Αγία Σοφία

Η Αγία Σοφία ή αλλιώς , ο Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, ήταν το πρώτο αξιοθέατο που επισκεφθήκαμε. Αναμφισβήτητα βρισκόταν στην κορυφή της λίστας μας. Αφού εισήλθαμε στο μουσείο, όπως λειτουργεί πλέον, αυτό που νιώσαμε ήτανε μαγικό. Αν γνωρίζεις την ιστορία από το χτίσιμο του Ναού μέχρι σήμερα, μπορείς να κάνεις εικόνα σχεδόν τα πάντα. Επιπλέον, είδαμε και τα ψηφιδωτά που διασώζονται πλέον, διότι είχαν καλυφθεί με σοβάδες από τους γείτονες μας. Η Αγία Σοφία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το μεγάλο παζάρι

Έπειτα από τις επισκέψεις των αξιοθέατων, περπατήσαμε στην πόλη. Έπειτα βρεθήκαμε στο Μεγάλο Παζάρι της Πόλης, το Kapali Carsi. Εκεί συναντήσαμε την μεγάλη ποικιλία της ανατολίτικης αγοράς. Υφάσματα, χαλιά και αντίκες ορισμένα από τα πιο συχνά προϊόντα της αγοράς. Το Kapali Carsi είναι μία από τις μεγαλύτερες κλειστές αγορές του κόσμου, με περισσότερα από 3500 μαγαζάκια. Φυσικά ήταν αδύνατο να το γυρνούσαμε ολόκληρο. Πήραμε ορισμένα δωράκια και σουβενίρ ώστε να θυμόμαστε αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Το Πατριαρχείο

Οι επισκέψεις στα αξιοθέατα ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Το Πατριαρχείο εδρεύει στην περιοχή του Φαναριού. Μία περιοχή που σου θυμίζει ελληνική, με τα ιστορικά κτίρια και τις Μονές καθώς επίσης και τα εγκαταλελειμμένα σπίτια. Ύστερα συνεχίσαμε την βόλτα μας σε ορισμένα μέρη που είχαν θέα στον Βόσπορο και στον Κεράτιο κόλπο. Η ομορφιάς της πόλης ήταν ένα από τα πολλά μας εξέπληξαν.