Κωνσταντινούπολη : Πολίτικη κουζίνα!


Loading...

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας προορισμός πολύ διαδεδομένος στην Ελληνική κοινότητα. Πολλά μας συνδέουν με την κουλτούρα της αλλά και τον τρόπο ζωής. Με την πάροδο των χρόνων, η Κωνσταντινούπολη απέκτησε ένα πιο πολυπολιτισμικό στυλ. Πολλοί λαοί πλέον συνυπάρχουν και ανταλλάζουν συνήθειες και τρόπο ζωής. Πολλά από τα παλιά στοιχεία όμως έχουν παραμείνει ανέπαφα, όπως η ιδιαίτερη κουζίνα και συγκεκριμένα η γνωστή "πολίτικη κουζίνα". Υπάρχουν πολλά μέρη να επισκεφτείς και να απολαύσεις γεύματα από την κουζίνα αυτή. Πριν λίγο καιρό βρέθηκα στην Κωνσταντινούπολη και κάποια από τα μέρη μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και έκαναν την επίσκεψη μου ακόμα καλύτερη.

Η σκεπαστή αγορά Kapali Çarsi,

Η σκεπαστή αγορά Kapali Çarsi, είναι μία "κλασική" αγορά με διάφορα καταστήματα και εστιατόρια η μικρά μαγαζάκια για καφέ. Αξίζει να κάνετε εκεί βόλτα, να αγοράσετε διάφορα υλικά για την κουζίνα σας, αλλά και διάφορα άλλα εμπορεύματα. Όταν κουραστείτε, εννοείται θα καθίσετε σε ένα από τα εστιατόρια της αγοράς, να απολαύσετε αρνάκι με μελιτζάνες, μοσχαράκι και άλλες διάφορες συνταγές από την πολίτικη κουζίνα.

Zubeyir Ocakbasi

Το εστιατόριο Zubeyir Ocakbasi βρίσκεται κοντά στο Taksim Gezi Park (πάρκο) της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για ένα διαδεδομένο εστιατόριο που και αυτό δεν κάνει "τσιγκουνιές" όσον αφορά την γεύση και την ικανοποίηση του πελάτη. Το γεύμα μου εκεί ήταν υπέροχο, βγαλμένο από κάποια παλιά ταινία, δεν είχε καμία σχέση με ό,τι έχω φάει μέχρι τώρα.. Το Μοσχαράκι συνδυασμένο με τα διάφορα ανατολίτικα μπαχαρικά, δίνανε μία ξεχωριστή γεύση και άρωμα.

Εξερεύνησε

Ένα είναι το σίγουρο. Σε όποια γωνιά της Κωνσταντινούπολης και αν βρεθείς, θα υπάρχει ένα μαγαζάκι, ένα μεγάλο εστιατόριο, ένας πλανόδιος πωλητής με κάποια πολίτικη λιχουδιά... Η Πολίτικη κουζίνα είναι ριζωμένη στην καρδιά και την κουλτούρα της Κωνσταντινούπολης. Όπου και αν βρεθείς λοιπόν, αναζήτησε τα ιδιαίτερα αυτά πιάτα και απόλαυσε την Πολίτικη κουζίνα της Κωνσταντινούπολης.