Κοπεγχάγη: City Guide – Τι αξίζει να δείτε!


Loading...

Πρόκειται για μία παραμυθένια - στην κυριολεξία - πρωτεύουσα. Η Κοπεγχάγη είναι η πρωταγωνίστρια των βιβλίων και ταινιών του μεγάλου παραμυθά Hans Christian Andersen. Με την πρώτη επίσκεψη, θα σας κάνει να τη λατρέψετε και να μην θέλετε να την αποχωριστείτε. Περιβάλλεται από γραφικά αρχοντικά, τα οποία δεσπόζουν ανάμεσα στα δεκάδες κανάλια της, προσεγμένους λιθόστρωτους δρόμους και πολλά πάρκα. Πέρα από αυτό όμως, η Κοπεγχάγη χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια φιλόδοξη και μοντέρνα πόλη που προσφέρει μία σχεδόν ιδανική ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Λέγοντας μοντέρνα, δεν εννοούμε μόνο πιο εκσυγχρονισμένη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που της έχουν βγάλει το παρατσούκλι ''Νεράϊδα του design''. Κι αυτό, γιατί περπατώντας αυτό το design κυριαρχεί παντού. Από τα συνοικιακά super markets μέχρι τα παγκάκια στις κεντρικές και μεγάλες πλατείες. Με λίγα λόγια, όπου και να κοιτάξεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αποτυπώσεις εντυπωσιακές και ιδιαίτερες εικόνες στο μυαλό σου.

Tα κανάλια

Η Κοπεγχάγη αποτελεί μία παραθαλάσσια πόλη. Ωστόσο, εκεί που διαφέρει από τις υπόλοιπες, είναι ότι η «παραλία» δεν βρίσκεται στην άκρη, αλλά στη μέση της πόλης. Αυτό συμβαίνει γιατί το μεγαλύτερο τμήμα της είναι κτισμένο στο νησί Sjælland, ωστόσο υπάρχει κι ένα μικρότερο μέρος της στο νησί Amager. Μεταξύ των δύο, λοιπόν, αυτών νησιών, τα οποία ενώνονται με 5 γέφυρες στο κέντρο της πόλης, υπάρχει μια λωρίδα νερού, η οποία είναι ιδιαίτερα στενή. Αρκετοί είναι μάλιστα οι τουρίστες που μπερδεύουν τη θαλάσσια λωρίδα με ποτάμι, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ποτάμια στη Δανία. Στις ακτές της θα βρείτε πολλά όμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια, τα οποία είναι άκρως περιποιημένα σε όμορφους χρωματισμούς, γεγονός που κάνει το τοπίο ακόμη πιο εντυπωσιακό.  

Παλάτι Christiansborg και κάστρο Rosenborg

Η Δανία είναι η χώρα στην οποία η Μοναρχία κυριαρχούσε από πολύ παλιά. Για το λόγο αυτό, στη χώρα υπάρχουν πολλά παλάτια και κάστρα που χτίστηκαν από και για τους βασιλείς της χώρας. Αυτό συνέβαινε κάποιες φορές για να τους δοξάσουν και κάποιες άλλες απλά για λόγους στέγασης. Συγκεκριμένα, το παλάτι της δυναστείας των Christian βρίσκεται στο νησί Slotsholmen στο κέντρο της Κοπεγχάγης και πλέον αποτελεί την έδρα του Κοινοβουλίου της Δανίας, του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας. Από την άλλη μεριά, το αναγεννησιακό κάστρο Rosenborg, μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στις εικόνες των παραμυθιών του Hans Christian Andersen. Στο εσωτερικό του κάστρου, του οποίου το ύφος είναι ιστορικό, θα βρείτε κι άλλα αξιοθέατα, όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Κινηματογράφου και ο Βοτανικός Κήπος.