Κοπεγχάγη: Λόγοι για να την επισκεφτείς!


Loading...

Η Κοπεγχάγη είναι η πολυπληθέστερη πόλη και η πρωτεύουσα της Δανίας. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της χώρας και του νησιού Σγιέλαν , ενώ εκτείνεται και σε τμήματα του νησιού Άμαγκερ. Αποτελεί έναν ολοένα και πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό, και όχι άδικα. Από την μία,θα  συναντήσετε τα αξιοθέατα και τα ιστορικά σημεία της πόλης που της έχουν δώσει την ξεχωριστή της ταυτότητα. Από την άλλη , αποτελεί μία ευρωπαϊκή φοιτητούπολη , με αποτέλεσμα να είναι μία πόλη με έντονους ρυθμούς που δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους σημαντικότερους λόγους για να την επισκεφθείτε.

Το άγαλμα της μικρής γοργόνας

Μιλώντας για αξιοθέατα στην Κοπεγχάγη, δεν γίνεται να μην σκεφθούμε κατευθείαν το άγαλμα της μικρής γοργόνας. Το χάλκινο άγαλμα βρίσκεται από το 1913 στο δίπλα στην αποβάθρα και το πάρκο Langelinie. Είναι σχετικά μικρό, αν σκεφτεί κανείς τον αντίκτυπο που έχει μετά από τόσα χρόνια, και το γεγονός ότι έχει ταυτιστεί με αυτήν την πόλη. Η ιστορία της μικρής γοργόνας κρύβεται στο ομώνυμο παραμύθι του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Nyhavn

Η περιοχή Nyhavn της Κοπεγχάγης είναι ένα από τα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Πρόκειται για ένα κανάλι του 17ου αιώνα που έχει μετατραπεί σε μία περιοχή γεμάτη ζωή και διασκέδαση. Εδώ χτυπάει η καρδιά της πόλης με καφέ, μπαρ, εστιατόρια και παμπ να γεμίζουν κόσμο κατά μήκος του καναλιού. Εντυπωσιακή είναι η αντίθεση που δημιουργείται από τα γραφικά πολύχρωμα αρχοντικά και τα παλιά πλοία που έχουν αράξει στο κανάλι του Nyhavn.

Διάσημα αξιοθέατα

Από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης είναι τα ανάκτορα Αμάλιενμποργκ. Πρόκειται για ένα συγκρότημα τεσσάρων πανομοιότυπων κτηρίων με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Αποτελούν την χειμερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας της Δανίας και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της Κοπεγχάγης . Επίσης το Κάστρο του Ρόζενμποργκ είναι ένα εξίσου εντυπωσιακό κτίριο της πόλης. Περιβάλλεται από μεγάλους κήπους και είναι ιδανικός προορισμός για μία απογευματινή βόλτα. Η Κοπεγχάγη είναι μία πόλη φιλική προς τους ποδηλάτες και αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να περιηγηθείτε στην πόλη και να επισκεφθείτε πολλά από τα αξιοθέατά της, όπως τα παραπάνω.