Κοπεγχάγη: Τα καλύτερα σημεία ενδιαφέροντος!


Loading...

Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Δανίας. Αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό της βόρειας Ευρώπης. Η πόλη εκτείνεται σε τμήματα του νησιού Άμαγκερ ενώ περικλείει και τον δήμο Φρέντερικσμπεργκ. Είναι μία ιδιαίτερα όμορφη πόλη με αρκετά μνημεία και αναγνωρίσιμα αξιοθέατα. Ακολουθούν μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία της πόλης που πρέπει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στην Κοπεγχάγη.

Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας

Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας είναι αδιαμφισβήτητα το σύμβολο της Κοπεγχάγης. Το χάλκινο άγαλμα βρίσκεται σε ένα βράχο δίπλα στην προβλήτα Langelinie.  Το άγαλμα εκπροσωπεί την πρωταγωνίστρια του ομώνυμου παραμυθιού του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μπορεί να μην είναι καθόλου επιβλητικό λόγω του μικρού του μεγέθους, αλλά κατάφερε να γίνει το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης. Βρίσκεται εκεί από το 1913 και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Οι Κήποι Τίβολι

Το πάρκο όπου βρίσκονται οι κήποι Τίβολι βρίσκεται νοτιοδυτικά του κέντρου της Κοπεγχάγης και είναι ίσως το πιο διάσημο πάρκο της πόλης. Περιλαμβάνει ένα λούνα παρκ που λειτουργεί κυρίως το καλοκαίρι και τους μήνες των εορτών. Η ονομασία του πάρκου προέρχεται από την ιταλική πόλη Τίβολι και άνοιξε τον Αύγουστο του 1843 . Είναι το δεύτερο παλαιότερο λούνα παρκ διεθνώς και σίγουρα αξίζει την επίσκεψή σας.

Τα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ

Τα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ αποτελούνται από τέσσερα όμοια κτίρια και βρίσκονται πολύ κεντρικά στην Κοπεγχάγη. Στο κέντρο των τεσσάρων κτιρίων δημιουργείται μία πλατεία όπου βρίσκεται το άγαλμα του Βασιλιά Φρειδερίκου Ε΄.  Τα ανάκτορα σήμερα στεγάζουν την χειμερινή κατοικία της Βασιλικής Οικογένειας της Δανίας.  Είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος, μιας και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η αρχιτεκτονική τους.