Κρακοβία :5 Αξιοθέατα της πόλης!


Loading...

Η Κρακοβία είναι από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας. Στο παρελθόν υπήρξε και πρωτεύουσα της Πολωνίας. Διαθέτει πολλά παλάτια , εκκλησίες και αρχιτεκτονικά έργα για τους επισκέπτες της.

Rynek Główny

Είναι η κεντρική πλατεία της Κρακοβίας,μια από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες. Εντυπωσιάζει το μέγεθος της και μπορείτε να περάσετε αρκετή ώρα,είτε στα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια που υπάρχουν,είτε χαζεύοντας μουσικούς και περφόμερ του δρόμου. Αν έρθετε την περίοδο των Χριστουγέννων, η πλατεία θα σας μαγέψει.

Bασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Η σημερινή γοτθική βασιλική του 14ου αιώνα Bazylika Mariacka,είναι άκρως εντυπωσιακή καθώς διαθέτει μια μεγάλη πρόσοψη και στο εσωτερικό της υπάρχει η εκπληκτική πεντάπτυχη Αγία Τράπεζα του γερμανού καλλιτέχνη Stoss. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μία επίσκεψη θα σας κάνει να καταλάβετε την ομορφιά αυτού του αξιοθέατου.

Η Παλιά Πόλη

Απέναντι ακριβώς απ’ το κυκλικό φρούριο Μπάρμπικαν θα δείτε τη σχεδόν 35μετρη γοτθική πύλη του 1307 Floriańska, ένα απ’ τα λίγα εναπομείναντα κομμάτια των μεσαιωνικών τειχών που κάποτε περικύκλωναν την πόλη. Περνώντας την, εισέρχεστε στον μαγικό κόσμο της Παλιάς Πόλης της Κρακοβίας. Επιφυλάσσει πολλά κρυφά διαμάντια η παλαιά πόλη και αμέτρητα σοκάκια για να εξερευνήσετε. Ιδανική για περίπατο και φωτογραφίες δίπλα στην μεγάλη πύλη Stare Miasto.

Το Κάστρο Wawel

Στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, το Κάστρο Βαβέλ αποτελεί το καμάρι της Κρακοβίας, συγκεντρώνοντας μια σπουδαία συλλογή από μεσαιωνικά, γοτθικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ κτίσματα πίσω απ’ τα τείχη του, με πλούσιους θησαυρούς στο εσωτερικό τους. To μουσείο του κάστρου περιλαμβάνει αρκετά τμήματα, ξεχωρίζουν όμως το θησαυροφυλάκιο και το οπλοστάσιο. Από μέσα Απρίλη μέχρι τέλη Οκτώβρη μη χάσετε και μια επίσκεψη στη Φωλιά του Δράκου, τη θρυλική σπηλιά που κατοικούσε το τρομερό τέρας της Κρακοβίας.    

O Kαθεδρικός Wawel

Τριάντα πέντε βασιλιάδες το σύνολο στέφθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Κρακοβίας. Η παρούσα εκδοχή είναι η τρίτη στη σειρά, έπειτα από δύο που κάηκαν, και έχει τις ρίζες της στον 14ο αιώνα. Αρχιτεκτονικά πρόκειται για ένα γοτθικό παζλ διαφορετικών σχημάτων, χρωμάτων και στυλ που τραβά το βλέμμα – ενώ δύσκολο να μην σας συνεπάρουν τα γιγάντια κόκαλα ζώου που κρέμονται στην είσοδό της!