Κρακοβία: Ποια σημεία της πόλης ξεχώρισα!


Loading...

Όταν κλείνεις τις διακοπές σου, σίγουρα η Κρακοβία δεν είναι η πρώτη επιλογή που σου έρχεται στο μυαλό. Ωστόσο, όσοι την επισκέπτονται φεύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Η γνωστή παραμυθένια πόλη της Πολωνίας έχει τόσα πολλά να δεις και να κάνεις. Χτισμένη πλάι στον ποταμό Βιστούλα είναι ικανή να σε εντυπωσιάσει με το μυθικό της στοιχείο. Η αρχιτεκτονική των κάστρων και τα μεσαιωνικά της χαρακτηριστικά την καθιστούν πόλη "στολίδι" για ολόκληρη τη χώρα. Έχει χαρακτηριστεί και ως "πόλη των αντιθέσεων". Κι αυτό γιατί συνυπάρχει η φυσική ομορφιά των καταπράσινων πάρκων δίπλα στα επιβλητικά κτίρια σε όλη την έκταση της πόλης. Ό,τι κι αν επιλέξεις να δεις, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως θα διασκεδάσεις στο έπακρο, θα ηρεμήσεις και θα αναζωογονηθείς! Σου προτείνω να μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα παρακάτω σημεία της πόλης...

Η Παλιά Πόλη

Ανάμεσα στα τείχη των κάστρων θα βρεις την πανέμορφη παλιά Πόλη. Αποτελείται από πολλά πλακόστρωτα στενά, στα οποία μπορείς να περπατήσεις και να απολαύσεις το όμορφο τοπίο. Κατά την άποψή μου πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο που σε ταξιδεύει χρόνια πίσω και σε κάνει να νιώθεις πως επιτέλους ζεις κι εσύ το δικό σου παραμύθι!

Κάστρο του Βάβελ

Κατά την επίσκεψή σου στην Κρακοβία ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς είναι το Κάστρο του Βάβελ. Βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου λόφου και αποτελείται από μία σειρά από εντυπωσιακά κτίρια και τερατώδη τείχη. Θα χρειαστείς πολύ χρόνο για να το γυρίσεις ολόκληρο. Χωρίζεται σε πολλά επιμέρους τμήματα που καλό θα ήταν να τα δεις ένα ένα με τη σειρά. Μην αγνοήσεις το Μουσείο που υπάρχει εκεί, τους κήπους και τους υπόλοιπους εσωτερικούς εκθεσιακούς χώρους.

Η Εβραϊκή Συνοικία

Πρόκειται για ένα από τα πιο κοσμικά σημεία της Κρακοβίας. Στα στενά του θα συναντήσεις πολυάριθμα καταστήματα για να κάνεις τα ψώνια σου. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα για φαγητό και καφέ. Σου προτείνω, αν ο καιρός είναι ευνοϊκός, να απολαύσεις ένα απόγευμα στον κήπο του μαγαζιού Mleczarnia. Καθώς πέφτει ο ήλιος, η νυχτερινή ζωή παίρνει χρώμα! Είναι ένα από τα πιο "δυνατά" σημεία της πόλης, όπου η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο!