Κρακοβία: Τα αξιοθέατά της κόβουν την ανάσα.


Loading...

Η Κρακοβία βρίσκεται στα νότια της Πολωνίας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς προορισμούς της Ευρώπης, χωρίς αυτό να την κάνει να υστερεί σε κάτι άλλο. Θα σας εντυπωσιάσει η αρχιτεκτονική των κτιρίων, με επιρροές μπαρόκ και γοτθικού ρυθμού. Η παλαιά πόλη της Κρακοβίας είναι φυσικά το σημείο που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αφού θα συναντήσετε τα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης.      

Κάστρο του Βάβελ

Στην αριστερή όχθη του ποταμού Βιστούλα βρίσκεται το Κάστρο του Βάβελ. Το μεσαιωνικό  βασιλικό κάστρο είναι μέρος ενός μεγάλου αρχιτεκτονικού συγκροτήματος, που χρονολογείται τον 14ο αιώνα μ.χ. Χτισμένο στον λόφο, προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Σήμερα αποτελεί εθνικό μουσείο και είναι ένα από τα μέρη που δεν πρέπει να χάσετε.    

Κεντρική πλατεία της Κρακοβίας

Η κεντρική πλατεία της Κρακοβίας είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία των επισκεπτών της πόλης. Βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης και περιβάλλεται από παλάτια και εκκλησίες. Η μεσαιωνική πλατεία, είναι το κατάλληλο σημείο για να κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ ή φαγητό.

Βασιλική της Παναγίας

Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι μία πλίνθινη γοτθική εκκλησία η οποία χρονολογείται ότι χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Το ύψος του κτίσματος ανέρχεται στα 80 μέτρα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.  Η εκκλησία είναι γνωστή για το ξύλινο τέμπλο της το όποιο σκάλισε ο Φάιτ Στος. Αξίζει μα την επισκεφθείτε μιας και είναι από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κρακοβίας.