Λάρνακα: Για εναλλακτικούς και μη!


Loading...

H Λάρνακα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, μια πόλη γεμάτο εκπλήξεις σε κάθε σας βήμα. Λευκές αμμουδιές, νερά πού βάφονται  ρόδινα από τα φλαμίνγκο, ευρήματα από τα βάθη της προϊστορίας, παραδοσιακή γαστρονομία και έντονη νυχτερινή ζωή, είναι οι πρώτες εικόνες που σου αφήνει όταν την επισκεφτείς. Μια πόλη που ζει έντονα τον ρυθμό της ανάπτυξης, συμβιβαζόμενη πάντα και τους γρήγορους ρυθμούς εξέλιξης όλου του νησιού, προσαρμόζεται  και αναπτύσσετε με αποτελέσματα να έχει γίνει ένας πόλος έλξης πολλών τουριστών. Αδιαμφισβήτητα η Λάρνακα αποτελεί έναν προορισμό για όλους είτε θα θέλετε  να  ξεκουραστείτε, είτε να επιλέξει να ζήσει έντονα τις διακοπές σας.

By the sea

Σημείο αναφοράς για αυτή την πόλη είναι η θάλασσα, και πως άλλωστε να μην είναι όταν διαθέτει ακτογραμμή 3 Χλμ. Οι αμμουδερές παράλιες   με τους ψηλούς φοίνικες σου δίνουν μια διαφορετική αίσθηση νιώθοντας ότι βρίσκεσαι σε κάποιο τροπικό νησιώτης καλά οργανωμένες μαρίνες που θα συναντήσει κάνεις πολυτελή γιοτ από όλο τον κόσμο μιας και πολλοί επιλέγουν να κάνουν το ταξίδι τους εκεί. Παράλληλα με την θάλασσα θα συνάντηση κάνεις ειδικά διαμορφωμένους δρόμους, για να κάνει κάνεις την βόλτα του.  

Αλυκή

Αποφασίζοντας να κάνετε ένα ταξίδι θα πρέπει να αφιερώσεις μια μέρα για μια εκδρομή μέχρι την Αλυκή ώστε να δεις από κοντά τις ροζ απόχρωσης και το ανατολικό τοπίο. Η Αλυκή πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τεσσάρων λιμνών, όπου εκεί  βρίσκεται ο υδροβιότοπος, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα ροζ φλαμίνγκο που ξεχειμωνιάζουν στις όμορφες όχθες της λίμνης. Πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής αξίζει να δείτε από κοντά Τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ που δίνει μια ποιο ανατολίτικη νότα στο τοπίο.

Φαγητό & Διασκέδαση

Για να μπορέσετε να δείτε και εσείς από κοντά την μεγάλη ανάπτυξη της πόλη θα χρειαστείτε αθλητικά παπούτσια και διάθεση για να περπατήσετε. Ξεκινώντας την βόλτα σας στην πόλη θα εντυπωσιαστείτε από τα νέα κτήρια, που θα παρατηρήσατε και εσείς οι ίδιοι δεν σταματάμε να χρίζονται  και τις μοντέρνες καφετερίες. Όταν πέσει το βράδυ βάλτε τα καλά σας και βγείτε μια βόλτα στα bar  της πόλης και στα club αυτής, όπου θα σας κρατήσουν παρέα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.