Λισαβόνα: City guide: τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις!


Loading...

Η Λισαβόνα είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Ίσως η παλαιότερη πόλη της Δυτικής Ευρώπης, προσφέρει στους επισκέπτες της, κάτι το μοναδικό. Κατά πολλούς είναι η πόλη των ανακαλύψεων, ενώ για άλλους το γοητευτικό και γραφικό πρόσωπο της είναι αξιοζήλευτο. Δίχως αμφισβήτηση, πρόκειται για έναν από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Η Λισαβόνα από τα βάθη της ιστορίας της έχει παρομοιαστεί με την πόλη των εξερευνητών και των θαλασσοπόρων. Έχοντας άμεση πρόσβαση στον Ατλαντικό ωκεανό μέσω του ποταμού Τάγο, ο Πορτογαλική πόλη είναι έτοιμη να συνεπάρει όποιον την επιλέξει.  Τα γραφικά σοκάκια και όμορφα κτήρια δίνουν ένα πολύ ενδιαφέρον "πρόσωπο" στην πόλη.

Το Ωκεανόριο της Λισαβόνας

Το Ενυδρείο εκθέτει τέσσερα μοναδικά περιβάλλοντα που δημιουργούν τη ψευδαίσθηση ενός ενιαίου ενυδρείου ενός ενιαίου ωκεανού. Θα ανακαλύψετε τα μυστικά του θαλάσσιου αλλά και χερσαίου οικοσυστήματος αλλά και των παγωμένων τροπικών νερών των ωκεανών. Σας περιμένουν σπάνια ψάρια, πολύχρωμα, μικρά και μεγάλα. Καρχαρίες, σαλάχια, μπαρακούντα, ροφοί και σμέρνες θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια σας. Ακόμη, θα συναντήσετε το πιο μικρό είδος πιγκουίνου, μέδουσες που λάμπουν στο σκοτάδι, γιγαντιαία χταπόδια, μαγευτικά κοράλλια, σαλαμάνδρες, δηλητηριώδη βατράχια αλλά και δύο αξιαγάπητες θαλάσσιες βίδρες. Το Oceanário de Lisboa γιορτάζει τη ζωή στη Γη, παρουσιάζοντας τη τεράστια ποικιλία ειδών που ζουν στους ωκεανούς μας και υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους το καθήκον που έχουν στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλάζοντας τη συμπεριφορά τους.

Ο πύργος της Μπελέμ

Φτάνοντας στη Λισαβόνα σίγουρα θα βρεθείτε στην Πλατεία του Εμπορίου. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πλατείες. Στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα βρισκόταν το Βασιλικό παλάτι της Πορτογαλίας. Ο πύργος της Μπελέμ δεσπόζει από τον 16ο αιώνα έως και σήμερα δημιουργώντας ένα από τα  καλύτερα αξιοθέατα της πόλης. Έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και αποτελεί σύμβολο της Εποχής των Ανακαλύψεων. Στο σημείο όπου ο ποταμός Τάγος συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό σε κοντινή απόσταση από τον πύργο της Μπελέμ, βρίσκεται το Μνημείο των Ανακαλύψεων. Πρόκειται για ένα τύπο πλοίου όπου στο μπροστινό του μέρος στέκεται ο Ερρίκος ο Θαλασσοπόρος. Στην ίδια περιοχή συναντούμε και το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών. Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα όπως το αποκαλούν, ήταν σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες και ταξιδιώτες κατά το πέρασμα των αιώνων. Στον χώρο βρίσκεται ο τάφος του Βάσκο ντα Γκάμα καθώς και  άλλων εξερευνητών και  ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών.