Μαδρίτη: 5 Λόγοι που αξίζει να επισκεφθείτε την Ισπανική πρωτεύουσα!


Loading...

Η Μαδρίτη πολύ πιθανόν να μην αποτελεί την πρώτη επιλογή των τουριστών που επισκέπτονται την Ισπανία, αλλά σίγουρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Βαρκελώνη. Σαν τουριστικός προορισμός χαρακτηρίζεται από το πολιτιστικό του ύφος αλλά και από την "ενέργεια" που θα αντλήσει όποιος την επισκεφτεί. Ο πληθυσμός της πόλης αριθμείται στα 3,5 εκατομμύρια, φιλοξενεί το οικονομικό κέντρο της χώρας καθώς και την πολιτική εξουσία. Επίσης κατατάσσεται σαν το τρίτο μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο.

Museo del Prado

Το πιο γνωστό μουσείο της Ισπανικής πρωτεύουσας, φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες πινακοθήκες στον κόσμο. Τα περίπου 8600 έργα και εκθέματα που φιλοξενούνται στο Πράντο χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Φυσικά ξεχωρίζουν οι συλλογές των διάσημων καλλιτεχνών όπως του Velazquez και Goya αλλά και των Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και Bosch. Με σιγουριά, μία επίσκεψη εκεί αφήσει πολύ ευχάριστες μνήμες στους ταξιδιώτες.

Paseo del Arte...

...ή αλλιώς στα Ελληνικά, "Η βόλτα της τέχνης". Σε μια ευθεία περίπου ενός χιλιομέτρου οι επισκέπτες συναντούν μερικά από τα διασημότερα μουσεία τέχνης βρίσκονται σε διαδοχική σειρά. Φυσικά το μουσείο Reina Sofía ξεχωρίζει καθώς διαθέτει εκθέματα όπως η Γκουέρνικα του Πικάσο μαγνητίζοντας τα βλέμματα των επισκεπτών.

Gran Via

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Ισπανικής πρωτεύουσας. Τα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα της περιοχής φιλοξενούνται εκεί. Η λεωφόρος είναι "ζωντανή" όλο το 24ωρο καθώς εκεί υπάρχουν πολλά νυχτερινά μαγαζιά αλλά και θέατρα που παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ.

Parque del Buen Retiro

Το καταπράσινο πάρκο με το όνομα Parque del Buen Retiro αποτελεί τον μεγαλύτερο "πνεύμονα" οξυγόνου για την πόλη της Μαδρίτης. Το τοπίο είναι εξαιρετικά όμορφο, καθώς οι πολυάριθμες λιμνούλες συναντούν τα όμορφα μονοπάτια αλλά και άκρως εντυπωσιακά κτήρια που ομορφαίνουν τον χώρο με την κλασική τους αρχιτεκτονική. Εκεί, όσοι επιλέξουν το πάρκο, μπορούν να κάνουν μια βαρκάδα στην τεχνητή λίμνη ή να απολαύσουν τον καφέ τους σε ένα από τα γειτονικά καταστήματα.

Palacio Real

Η πρώην Βασιλική κατοικία της Ισπανίας, πλέον χρησιμοποιείτε ως χώρος έκθεσης έργων τέχνης και βασιλικών κειμηλίων. Όσοι επισκέπτες επιλέξουν του Παλάτι για μία επίσκεψη, είναι καλό να γνωρίζουν πως δεν υπάρχει σταθερό ωράριο, καθώς εξαρτάται από τις τελετές και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος στον χώρο. Φτάνοντας στο τέλος, συμπεραίνουμε πως η Μαδρίτη αποτελεί έναν όμορφο προορισμό για τους λάτρεις των τεχνών αλλά και της έντονης ζωής. Μόνο μερικές ώρες εκεί αρκούν για να μεταδώσουν την "ενέργεια" της πόλης στους επισκέπτες.