Μαρακές: Η Κόκκινη Πόλη!


Loading...

Το Μαρακές είναι η πόλη δίπλα στο Μαρόκο. Η Κόκκινη πόλη,όπως πολλοί θα την γνωρίζουν,είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός. Η Μεντίνα του Μαρακές η οποία είναι η παλαιά πόλη αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της Unesco.

Djemaa el Fna Square

Πρόκειται για την κεντρική πλατεία στο Μαρακές. Κοσμοσυρροή,πολλά καταστήματα και διάφορες δραστηριότητες να πραγματοποιήσετε. Υπάρχει επίσης θέατρο δρόμου το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε καθημερινά κατά το ηλιοβασίλεμα.

Souks

Πρόκειται για μια μεγάλη τοπική αγορά. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά είδη για ψώνια. Σουβενίρ,χαλιά,διακοσμητικά,ρούχα,υποδήματα και πολλά άλλα σε αυτή την υπέροχη αγορά. Μια ωραία εμπειρία τοπικής αγοράς καθώς θα συναντήσετε όλα τα καταστήματα συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο.

Madrasa Ben Youssef

Πρόκειται για ένα ιστορικό,παλαιό σχολείο στο Μαρακές. Υπάρχουν πολλά μικρά δωμάτια με ιδιαίτερη διακόσμηση.Οι μαθητές εκεί διδάσκονταν θεολογία. Το σχολείο μπορούσε να φιλοξενήσει 900 μαθητές. Πρόκειται για ένα μεγάλο κτήριο,το οποίο αξίζει να το επισκεφτείτε.

Museum of Marrakesh

Πρόκειται για ένα όμορφο αξιοθέατο στο Μαρακές,με ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο που το κάνει ακόμη πιο όμορφο. Εσωτερικά του μουσείου θα βρείτε,έργα παλαιάς Αραβικής τέχνης και γλυπτά. Αξίζει μια επίσκεψη διότι η αρχιτεκτονική είναι πολύ ιδιαίτερη και διαφέρει από αυτή του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Bahia Palace

Πρόκειται για ένα παλαιό παλάτι του Μαρακές,με ιδιαίτερη διακόσμηση και αισθητική στο χώρο. Έχει τιμή εισόδου 7 ευρώ την οποία αξίζει να πληρώσεις για να το δείς. Αίθουσες διακοσμημένες στις οροφές,πατώματα με εντυπωσιακά ψηφιδωτά και όμορφοι κήποι με πολλά δωμάτια.