Μαρακές: Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις


Loading...

Το Μαρόκο είναι μία εμπορική χώρα της Αφρικής. Επηρεάζεται άμεσα από τον γειτονικό αέρα και έχει πολλά ευρωπαϊκά στοιχεία.  Πολλοί θα έλεγαν ότι θυμίζει περισσότερο ευρωπαϊκή χώρα παρά Αφρικανική. Το "πρωτοπαλίκαρο" αυτής, το κέντρο του εμπορίου της, είναι το Μαρακές. Πρόκειται για μία άκρως εμπορική πόλη που οι αγορές της σφύζουν από ζωή και είναι γεμάτες κόσμο στο μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. Η "κόκκινη πόλη" είναι ένα υπέροχο θέαμα από μακριά και το κλίμα και ο "χαρακτήρας" της σε επηρεάζει πριν καλά καλά φτάσεις σε αυτή. Όπως αρκετές πόλεις του Μαρόκο, έτσι και το Μαρακές έχει την παλιά πόλη που περιτριγυρίζεται από την καινούρια. Εκεί, συνήθως γίνονται παζάρια, στήνονται υπαίθριοι πάγκοι με φαγητό, γίνονται διάφορα show, με ακροβάτες. μάγους και άλλα.  Το Μαρακές έχει πολύ ωραία και "χορταστικά" στοιχεία για το "μάτι" και όχι μόνο. Ο τρόπος που είναι δομημένο, το καθιστά ικανό να δέσει σε αρμονία το παλιό με το νέο.

Πλατεια Τζεμαα ελ Φνα

Εννοείται η μεγαλύτερη Ατραξιόν του Μαρακές, είναι η γνωστή Πλατεία Τζεμαα ελ Φνα.  Μία πλατεία, που σχεδόν ποτέ δεν μένει χωρίς κόσμο. Το πρωί, αμέτρητοι πάγκοι και διάφορα παζάρια στήνονται εκεί, φωνές, ακροβάτες, μάγοι, γητευτές φιδιών, απλοί τουρίστες, περαστικοί, παιδιά και μεγάλοι, όλοι μαζεύονται σε αυτήν την πλατεία και έχουν να κάνουν κάτι. Αξίζει να περάσετε αρκετή ώρα εκεί καθώς έχετε τόσα να ανακαλύψετε. Από τον διαφορετικό κόσμο που υπάρχει εκεί, μέχρι την ποικιλία των προϊόντων, μέχρι τα υπέροχα και περίεργα στενά. Σίγουρα δεν θα βαρεθείτε με τίποτα.

Μουσείο Ισλαμικής τέχνης

Μετά από μία έντονη επαφή με την Κουλτούρα του Μαρακές, θα νομίζεις ότι έχεις μάθει τα πάντα γι' αυτούς. Δυστυχώς όμως πέφτεις έξω. Όπως σε κάθε ταξίδι και επίσκεψη σε καινούρια χώρα ή πόλη, θα πρέπει να δεις την τέχνη της που θα σου αποκαλύψει τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της. Έτσι, δεν θα μπορούσες να παραλείψεις το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Ένα όμορφο οικοδόμημα, περιτριγυρισμένο από κήπους είδη πουλιών της βόρειας Αφρικής, που έχει διάφορα εκθέματα όπως διάφορα φυλαχτά, κοσμήματα και διακοσμητικά σκεύη. Το ίδιο το κτίριο μάλιστα είναι έμπνευση του ζωγράφου Jacques Majorelle και είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του.

Εμπειρία στην Έρημο

Μία εναλλακτική εμπειρία και σπάνια θα έλεγα, είναι να περάσετε μία νύχτα στην έρημο. Σε απόσταση λιγότερη της μίας ώρας από το Μαρακές, υπάρχει μία εγκατάσταση, το La Pause. Πρόκειται για ένα resort που σου προσφέρει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εμπειρία μίας νύχτας διαμονή στην έρημο. Συνδυάζει μία εκπληκτική μαροκινή κουζίνα, αλλά αυτό που κλέβει την παράσταση είναι η διαμονή σε σκηνή έξω στην έρημο- την οποία και συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ευχαριστηθείτε την "άγρια" αυτή ομορφιά και ηρεμία. Κάντε βόλτα με καμήλες και νιώστε στο πετσί σας τη Σαχάρα και την Αφρική.