Μαρακές: Ταξίδι στην κόκκινη πόλη!


Loading...

Το Μαρόκο αποτελεί έναν πολύ ξεχωριστό τουριστικό προορισμό. Μπορεί να βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική, αλλά τίποτα σχεδόν δεν θυμίζει αφρικάνικη χώρα. Η μοναδική ατμόσφαιρα φέρνει στον νου εικόνες από ανατολίτικους προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα, η "Κόκκινη Πόλη" ή αλλιώς το Μαρακές αποτελούσε από προηγούμενους αιώνες σταθμό εμπορίου για πολλούς ανθρώπους. Η πόλη παρουσιάζει 2 πρόσωπα συνδυάζοντας ιδανικά τα αξιοθαύμαστα "Ριαντ"  της παλιάς πόλης με το σύγχρονο τρόπο ζωής της παλιάς πόλης.

Τα χρώματα της παλιάς πόλης

Η παλιά πόλη ή αλλιώς Μεδίνα προσφέρει ένα παραμυθένιο σκηνικό. Εντός των τειχών της παλιάς πόλης, ο ρυθμός της ζωής είναι πολύ γρήγορος και εντυπωσιακός. Η πλατεία Djemaa el Fna είναι από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες σε ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο. Το μεγάλο παζάρι κατά τη διάρκεια της ημέρας συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου, ενώ το βράδυ οι πάγκοι των μικροπωλητών αντικαθίστανται με πλανόδιους μουσικούς και χορευτές. Τα παραδοσιακά χαμάμ είναι must για μια επίσκεψη στην παλιά πόλη, αλλά καλό θα ήταν να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα και ας είναι λίγο ακριβότερα. Προτείνουμε να γνωρίσετε το Τέμενος Κουτούμπια, το οποίο διακρίνεται από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Εκεί βρισκόταν παλιότερα η αγορά βιβλίου της πόλης, αν δεν είστε Μουσουλμάνοι η είσοδος δεν είναι εφικτή, αλλά η ατμόσφαιρα της τοποθεσίας σε συνδυασμό με την φωνή του Ιμάμη δημιουργούν ένα αξέχαστο σκηνικό.

Παραμυθένιες γεύσεις

Στο Μαρακές σχεδόν όπου επιλέξετε να απολαύσετε την τοπική κουζίνα θα συναντήσετε μουσικούς να παίζουν παραδοσιακή μουσική στους ρυθμούς των τοπικών οργάνων.  Η κουζίνα και οι γεύσεις τις αποτελούν ένα εκρηκτικό συνδυασμό Αραβικής, Γαλλικής και Ανδαλουσιανής γαστρονομίας. Φυσικά μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε κάποιο πιάτο Tagine, το όποιο πήρε το όνομα του από το πήλινο σκεύος στο οποίο μαγειρεύεται. Το γνωστό και στη δική μας κουζίνα κους-κους αποτελεί κύριο συστατικό της  Μαροκινής κουζίνας και θα το συναντήσετε σε αμέτρητα πιάτα. Τέλος, αξίζει να δοκιμάσετε την τοπική B’stilla. Πρόκειται για μια πίτα από κρέας πουλερικών, με νόστιμους συνδυασμούς από μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά. Ένα ταξίδι στο Μαρακές θα καταφέρει να σας παρουσιάσει εικόνες και στοιχεία που δεν μπορούν να βρεθούν όλα μαζί σε κάποιον άλλο προορισμό.