Μια βόλτα στα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης!


Loading...

Η μεγαλοπρεπής Αγία Πετρούπολη, αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας αλλά και την πολιτιστική της πρωτεύουσα. Κατά πολλούς θεωρείται ως η σύγχρονη μέκκα των γραμμάτων και των τεχνών. Ολόκληρο το κέντρο της πόλης, αλλά και τμήματα των προαστίων έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Τα μπαρόκ στοιχεία καθώς και η αριστοκρατική αρχιτεκτονική δημιουργούν μία μαγευτική εικόνα στην όμορφη πόλη.

Το Ερμιτάζ και το παλάτι Peterhof

Το κρατικό μουσείο Ερμιτάζ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Εντός του μουσείου, φιλοξενούνται, πάνω από 3 εκατομμύρια εκθέματα από την ιστορία της ευρωπαϊκής τέχνης. Το θερινό ανάκτορο του Μέγα Πέτρου ή αλλιώς το παλάτι Peterhof, συγκαταλέγεται και αυτό, σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της πόλης. Το εντυπωσιακό μπαρόκ συγκρότημα διαθέτει πανέμορφους κήπους αλλά και μεγαλοπρεπή συντριβάνια αναδεικνύοντας τις επιρροές μίας άλλης εποχής.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ

Ίσως το πιο διάσημο αξιοθέατο της Αγίας Πετρούπολης, είναι ο ναός του Αγίου Ισαάκ. Ο εντυπωσιακός ναός, είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης, αναδεικνύοντας τη μεγαλοπρέπεια του. Κατά την κατασκευή του ναού χρησιμοποιήθηκαν περίπου 400 κιλά χρυσού, μόνο για την διακόσμηση.  Αυτά είναι μόνο λίγα από τα αξιοθαύμαστα αξιοθέατα της Ρώσικης μεγαλούπολης. Με βεβαιότητα μία επίσκεψη εκεί, θα δώσει μία νέα εικόνα για την πόλη σε αυτούς που θα την επιλέξουν.